IHAN-yritysohjelma

IHAN-yritysohjelmassa 22 suomalaista pk-yritystä lähtivät rakentamaan datasta uutta liiketoimintaa. Uusissa palveluissa dataa jaetaan läpinäkyvästi ja reilusti, yhteisin pelisäännöin.

Mistä on kyse?

IHAN-yritysohjelma on pienille ja keskisuurille yrityksille suunnattu ohjelma, joka auttaa yrityksiä luomaan uutta liiketoimintaa datan avulla ja lisää yritysten valmiuksia sopeutua kriisin jälkeiseen aikaan yhteistyössä kumppanien kanssa. Ohjelma kestää 6 kuukautta.

Mukaan valitut yritykset

Haku IHAN-yritysohjelmaan päättyi 5.6.2020. Kaikille hakijoille on ilmoitettu valintapäätöksestä sähköpostitse. Ohjelmaan valittiin 22 pk-yritystä eri toimialoilta ja eri puolilta Suomea:

 

Miksi mukaan?

1. Opit uudistamaan yrityksesi liiketoimintaa datan avulla

Ohjelman aikana yritys vastaa useisiin strategisiin kysymyksiin, kuten: 

  • Miten kehitän yhdessä asiakkaideni ja kumppaneitteni kanssa uusia tuotteita ja palveluja, joissa dataa hyödynnetään? 
  • Mitä kyvykkyyksiä yritykseni tarvitsee muutokseen? 
  • Miten saan kumppaniverkostoni mukaan liiketoiminnan kehittämiseen? 

2. Saat huippuosaajia sparraamaan juuri sinua ja yritystäsi 

Suomen parhaat reilun datatalouden osaajat sparraavat ja auttavat yritystäsi luomaan uutta liiketoimintaa datan avulla yrityksesi kehitystarpeiden pohjalta. Mukana on esimerkiksi palvelumuotoilun, liiketoimintamallien, teknologia-arkkitehtuurin, laki- ja sopimusasioiden sekä rahoituksen osaajia varmistamassa, että ohjelman aikana syntyneet kehittämisideat viedään käytäntöön.  

3. Pääset kehittämään ja viemään käytäntöön uusia datapohjaisia tuotteita ja palveluita

Palvelut kehitetään asiakaskeskeisesti palvelumuotoilun menetelmin, jossa asiakkaiden palaute huomioidaan jo kehityskaaren alkumetreillä. Näin varmistetaan, että palvelu aidosti ratkaisee asiakkaan ongelman.

4. Yrityksesi kasvua ja kehittymistä mitataan ja arvioidaan ohjelman aikana ja sen jälkeen 

Ohjelman jälkeen yhdenkään osallistujan ei tarvitse miettiä, mitä saatiin aikaiseksi. Sitran yhteistyökumppani laatii jokaisesta osallistujayrityksestä vaikuttavuusarvioinnin. 

Kuka voi hakea mukaan?

Yritykseltä löytyy halua uudistaa liiketoimintaansa. Arvon luominen yhdessä yrityksen kumppaneiden kanssa on ohjelman ydintä. Yrityksellä tulee olla kohtuulliset taloudelliset edellytykset panostaa rahallisesti liiketoiminnan kehittämiseen ja aikaa ohjelmaan osallistumiseen.

Yrityksen on oltava de minimis -kelpoinen. De minimis -tuki sallii yritysten taloudellisen toiminnan tukemisen julkisin varoin.

Tutustu ohjelmaan

IHAN-yritysohjelma alkoi elokuussa 2020 ja päättyy helmikuussa 2021.

Tutustu tarkemmin

Lisätietoa yritysohjelmasta saat katsomalla 20.4. pidetyn IHAN-yritysohjelma pähkinänkuoressa 2 – kysy ja kuule! -webinaarin tallenteen.

Miksi ohjelma järjestetään?

Ohjelman tarkoituksena on testata IHAN-projektin oppeja, työkaluja ja materiaaleja yhdessä pk-yritysten kanssa. Ohjelman aikana autamme suomalaisia pk-yrityksiä luomaan konkreettisia reilun datatalouden mukaisia palveluja. Niissä kilpailuetuna nähdään datan jakaminen, joka pohjautuu luottamukseen ja yksilön suostumukseen.

Yritysohjelman aikana kehitetyt koulutusmateriaalit tulevat avoimesti kaikkien saataville edelleen kehitettäväksi ja hyödynnettäväksi. Tavoitteenamme on, että konseptin kehittymisen myötä mahdollisimman moni pystyy joko omaksumaan opit tai opettamaan muita.

Huom. Yritysohjelman hakuaikaa jatkettiin alkuperäisestä toukokuun loppuun ja lopulta 5.6. saakka kaikkia koskettavasta kriisistä ja muuttuneesta toimintaympäristöstä johtuen.

9.3.-5.6.
Haku on auki.
18.5.
IHAN-yritysohjelma pähkinänkuoressa 3 – kysy ja kuule! -webinaari.
22.6.
Ilmoitus yritysohjelmaan pääsystä.
20.-21.8.
Mukaan valittujen yritysten työskentely alkaa työpajalla Helsingissä.
28.1.2021
Datastako uutta kasvua? Näin rakennat sitä käytännössä -tilaisuus
Millaisia tuloksia (case-esimerkit) IHAN-yritysohjelmassa on saavutettu? Miten ohjelma toteutetaan jatkossa?

Lue lisää ja ilmoittaudu tilaisuuteen tapahtumasivulla.

2/2021
IHAN-yritysohjelma päättyy.

Suosittelemme

Sukella syvemmälle.

Ota yhteyttä

Uudistetaan yhdessä liiketoimintaasi datan avulla.

Mistä on kyse?