Datasta kasvua -ohjelma

Ohjelma kannustaa ja ohjaa suomalaisyrityksiä kehittämään dataan pohjautuvaa uutta liiketoimintaa reiluin pelisäännöin. Konseptin ja materiaalien avulla organisaatiot voivat viedä ohjelman läpi itsenäisesti ja kustannustehokkaasti.

Ota käyttöön Datasta kasvua – materiaalipaketti

Ohjelmaa varten laadittu Datasta kasvua -materiaali tarjoaa suomalaisyrityksille tietoa ja työkaluja uusien palvelujen kehittämiseen datan avulla. Suomenkielinen materiaali sopii kaikille toimialoille ja on tarkoitettu erityisesti pk-sektorin liiketoiminnan kehittämiseen

Materiaalit tarjoavat kattavan tietopaketin datataloudesta ja työkalut sisältävät mm. erilaisia työstöpohjia, benchmark-aineistoa ja videoita. 

Aineiston avulla organisaatio kykenee viemään ohjelman läpi itsenäisesti. Materiaaleja voi soveltaa ohjelman toteuttamiseen myös osittain ja modulaarisesti.

Uudistetussa ohjelmassa rakennetta on tarkennettu ja materiaalit on päivitetty pilotteihin osallistuneiden yritysten ja asiantuntijavalmentajien palautteen perusteella.

Mistä on kyse?

Datasta kasvua -ohjelma perustuu Sitran reilun datatalouden IHAN-projektissa toteutettuihin datalähtöisen liiketoiminnan valmennuspilotteihin. IHAN-yritysohjelmassa oli mukana parikymmentä yritystä ja Nuorkauppakamarin vetämässä IHAN-yritysboostissa 40 yritystä.

Ohjelmaa ja materiaaleja matkan varrella ovat olleet työstämässä muun muassa Futurice, Innovestor Ignite, Verona Consulting, Nuorkauppakamari ja Taival Advisory.

Missä mennään?

Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry –Tieke tukee pandemian jälkeisessä haasteellisessa tilanteessa olevaa matkailu- ja ravintola-alaa toteuttamalla sille kohdennetun Datasta kasvua -valmennuksen.

Tieken valmennusohjelma toteutetaan verkkokoulutuksena, joka kestää vuoden 2022 loppuun asti. Muutosmatkan aikana yrityksiä valmentavat alansa parhaita asiantuntijat muun muassa palvelumuotoilun ja ekosysteemitoiminnan saralta.

Valmennus alkoi ja oppimisympäristö avautui huhtikuussa 2022.  Valmennukseen voi tulla mukaan itsenäisesti opiskellen myös matkan varrella.

Kiinnostuitko järjestämään ohjelman?

Tunnista ja tunne kohdeyleisösi. Millaisia tarpeita ja toiveita heillä on datan hyödyntämisessä ja jakamisessa? Missä toimialallanne jo mennään pitkällä, missä ovat suurimmat kehityskohteet?

Lataa materiaalit: Datasta kasvua -materiaalipaketti

Pohdi, miten valmennusmateriaali palvelisi ohjelmasi osallistujia. Mitkä osiot ovat tärkeitä, mitä osioita kannattaisi päivittää palvelemaan juuri teidän toimialanne osallistujia vielä paremmin? Entä tuotatko perinteisen koulutusohjelman kasvokkain vai työskentelettekö verkossa?

Tutustu aiempiin pilotteihin osallistuneiden yritysten muutosmatkaan ja nappaa vinkkejä ja oppeja omaan toteutukseesi.

Ota yhteyttä Sitraan ja kerro, että olet järjestämässä valmennusohjelmaa. Meiltä saa asiantuntijatukea alkuun.

Lue lisää

IHAN-yritysohjelman pilotteihin osallistuneiden kokemuksia.

Ota yhteyttä

Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme suoraan sähköpostiisi!

Mistä on kyse?