Datasta kasvua -ohjelma

Ohjelma kannustaa ja ohjaa suomalaisyrityksiä kehittämään dataan pohjautuvaa uutta liiketoimintaa reiluin pelisäännöin. Konseptin ja materiaalien avulla organisaatiot voivat viedä ohjelman läpi itsenäisesti ja kustannustehokkaasti.

Ota käyttöön Datasta kasvua -materiaalipaketti

Ohjelmaa varten laadittu Datasta kasvua -materiaali tarjoaa suomalaisyrityksille tietoa ja työkaluja uusien palvelujen kehittämiseen datan avulla. Suomenkielinen materiaali sopii kaikille toimialoille ja on tarkoitettu erityisesti pk-sektorin liiketoiminnan kehittämiseen.

Materiaalit tarjoavat kattavan tietopaketin datataloudesta ja työkalut sisältävät mm. erilaisia työstöpohjia, benchmark-aineistoa ja videoita. 

Aineiston avulla organisaatio kykenee viemään ohjelman läpi itsenäisesti. Materiaaleja voi soveltaa ohjelman toteuttamiseen myös osittain ja modulaarisesti.

Uudistetussa ohjelmassa rakennetta on tarkennettu ja materiaalit on päivitetty pilotteihin osallistuneiden yritysten ja asiantuntijavalmentajien palautteen perusteella.

Mistä on kyse?

Datasta kasvua -ohjelma perustuu Sitran reilun datatalouden IHAN-projektissa toteutettuihin datalähtöisen liiketoiminnan valmennuspilotteihin. IHAN-yritysohjelmassa oli mukana parikymmentä yritystä ja Nuorkauppakamarin vetämässä IHAN-yritysboostissa 40 yritystä.

Ohjelmaa ja materiaaleja matkan varrella ovat olleet työstämässä muun muassa Futurice, Innovestor Ignite, Verona Consulting, Nuorkauppakamari ja Taival Advisory.

Missä mennään?

Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry TIEKE tuki pandemian jälkeisessä haasteellisessa tilanteessa olevaa matkailu- ja ravintola-alaa toteuttamalla sille kohdennetun Datasta kasvua -verkkovalmennuksen vuoden 2022 aikana. 

Toteutus oli ensimmäinen Datasta kasvua -ohjelmakonseptin mukainen valmennus. Muutosmatkalla yrityksiä valmensivat alojensa parhaat asiantuntijat muun muassa palvelumuotoilun ja ekosysteemitoiminnan saralta. Webinaarit tavoittivat lähes 500 yrittäjää ympäri Suomen.

Vuonna 2023 pk-yrityksille starttaa kaksi uutta dataosaamisen ja datapohjaisen liiketoiminnan kehitystä tukevaa valmennusta, jotka perustuvat Sitran Datasta kasvua -ohjelmaan. 

Tieken ja Going Green Oy:n toteuttama Datamatka –valmennusohjelma tukee esimerkiksi harvaan asutuilla alueilla toimivia luonto- ja ruokamatkailuyrityksiä tehostamaan ja uudistamaan liiketoimintaansa datan avulla. Valmennusohjelmassa on myös vahva vastuullisuuskärki, sillä Datamatka -valmennuksen suorittanut yritys voi halutessaan hakea myös matkailualan vastuullisuussertifikaattia. 

TIEKEn Datamatkalle voi ilmoittautua mukaan toukokuuhun 2023 asti.

Sparraukseen perustuva Datasta kasvua -Kasvupolku® puolestaan tukee erityisesti datapohjaisten ratkaisujen avulla voimakasta kasvua hakevia yrityksiä pääsemään alkuun. KasvuOpenin tuottama valmennus keskittyy osallistujayritysten liiketoiminnan kasvattamiseen alansa parhaiden gurujen vahvan sparraustuen avulla. Kasvupolku -sparrausohjelmiin valitut yritykset voivat halutessaan osallistua kisaan Vuoden kasvuyritys -tittelistä.  

Haku KasvuOpenin Kasvupolulle on avoinna 14.2.-21.3.2023.

Kiinnostuitko järjestämään ohjelman?

Materiaaliemme avulla jokainen yritys voi järjestää valmennusohjelman. Ensin kannattaa kuitenkin tunnistaa mahdollinen kohdeyleisö ja tutustua heihin. Millaisia tarpeita ja toiveita heillä on datan hyödyntämisessä ja jakamisessa? Missä toimialallanne mennään jo pitkällä, missä ovat suurimmat kehityskohteet?

Lataa materiaalit: Datasta kasvua -materiaalipaketti

Pohdi, miten valmennusmateriaali palvelisi ohjelmasi osallistujia. Mitkä osiot ovat tärkeitä, mitä osioita kannattaisi päivittää palvelemaan juuri teidän toimialanne osallistujia vielä paremmin? Entä tuotatko perinteisen koulutusohjelman kasvokkain vai työskentelettekö verkossa?

Tutustu aiempiin pilotteihin osallistuneiden yritysten muutosmatkaan ja nappaa vinkkejä ja oppeja omaan toteutukseesi.

Ota yhteyttä Sitraan ja kerro, että olet järjestämässä valmennusohjelmaa. Meiltä saa asiantuntijatukea alkuun pääsemiseksi.

Lue lisää

IHAN-yritysohjelman pilotteihin osallistuneiden kokemuksia.

Ajankohtaista

Ota yhteyttä

Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme suoraan sähköpostiisi!

Mistä on kyse?