uutiset
Arvioitu lukuaika 5 min

Haemme asiantuntijoita rakentamaan datatalouden tiekarttaa Suomelle

Haluatko liittyä huipputiimiimme, rakentaa kilpailukykyisempää ja reilumpaa datataloutta ja skaalata parhaita ratkaisuja niin Suomessa kuin Euroopassa? Hae 31. toukokuuta mennessä!

Julkaistu

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, joka ennakoi, mitkä ilmiöt vaikuttavat tulevaisuuteemme. Teemme töitä asiantuntemuksella ja suurella sydämellä. Kehitämme ja selvitämme uusia ratkaisuja sekä teemme ennakkoluulottomia kokeiluja yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on reilu, kestävä ja innostava tulevaisuus, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa.

Sitra kehittää yhteiskunnan valmiuksia reiluun datatalouteen sekä edistää yksilön, yrityksien ja yhteiskunnan kannalta oleellisten ratkaisujen käyttöönottoa. EU:n datastrategia tarjoaa työllemme raamit, kun kehitämme, pilotoimme ja laajennamme ratkaisujamme.

Datatalouden tiekartta -projektissa analysoimme datatalouden nykytilaa ja siinä menestymisen avaimia. Autamme eri tahoja näkemään mahdollisuuksia dataan pohjautuvassa taloudessa. Ratkomme etenkin datan liikkuvuuteen ja datan käsittelyn osaamiseen liittyviä haasteita, yhteistyön haasteita sekä edistämme vastuullisen datan käsittelyn toimintamalleja ja digitaalista ja vihreää siirtymää. Vaikutamme sääntelyn kehitykseen, jotta se tukisi datatalouden etenemistä ja kasvua sekä varmistaisi tasavertaiset mahdollisuudet kaikille. Kehitämme myös datatalouden etenemisen mittaamista, jotta seuranta hyödyttäisi eri toimijoiden kykyä ennakoida ja suunnitella toimintaansa.

Kansallinen datatalouden tiekartta on työkalu, jonka rakentaminen lisää ymmärrystä ja innostaa yritykset, asiantuntijat, virkamiehet ja poliittiset päättäjät edistämään tarvittavia muutoksia yhteiskunnan eri tasoilla.

Etsimme nyt Datatalouden tiekartta -projektiin

Asiantuntijaa ja johtavaa asiantuntijaa

määräaikaiseen työsuhteeseen 30.6.2025 asti.

Jos sydämessäsi on paloa datatalouden edistämiselle ja ymmärrät datan määrän ja hyödyntämisen organisaatioita ja yhteiskuntia muokkaavan merkityksen, saatat olla oikea henkilö tiimiimme. Edellytämme sinulta sekä osaamista että näyttöjä seuraavista kokonaisuuksista vähintään yhdeltä, mielellään usealta osa-alueelta:

 • Data- tai digiosaamisen kehittäminen ja kulttuurin muutos
 • käyttäjälähtöinen kehittäminen ja kuluttajakäyttäytymisen ymmärrys
 • datapohjaisten liiketoimintamallien ja/tai palveluiden kehitys
 • datatalouden pehmeä infrastruktuuri
 • datan arvonluonnin mallit ja dataekosysteemit
 • data-analytiikka.

Voit olla joko työssäsi kannuksesi hankkinut alasi johtava asiantuntija tai hieman varhaisemmassa vaiheessa oleva  ammattilainen. Meillä on avoinna kaksi paikkaa – haemmekin sekä asiantuntijaa että johtavaa asiantuntijaa!  Olet hankkinut kokemuksesi esimerkiksi dataan pohjautuvan liiketoiminnan kehittäjänä, data-arkkitehtina, liiketoimintatiedon tai toiminnanohjauksen asiantuntijana, data- ja digitalisaatio-osaamisen kehittäjänä tai muutosprojektien tekijänä. Arvostamme erityisesti käytännön kokemustasi datapohjaisten ratkaisujen läpiviennistä organisaatiotasolla sekä kiinnostusta datatalouden uusiin ilmiöihin ja kehityssuuntiin, kuten avoimiin ekosysteemeihin tai Web 3.0:aan.

Työssä menestyminen edellyttää vahvoja tiimityöskentelytaitoja, kokemusta tuloksekkaasta sidosryhmäyhteistyöstä sekä projektien vetämisestä, intoa ja paloa tekstintuotantoon sekä vahvaa esiintymistaitoa ja kykyä fasilitoida keskusteluja niin suomeksi kuin englanniksi. Sinulla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Arvostamme lisäksi kansainvälistä kokemusta ja ymmärrystä parhaista käytännöistä kansainvälisesti datan hyödyntämisessä.

Työssäsi johtavana asiantuntijana

 • Vastaat vastuualueesi sidosryhmäyhteistyön ja hankkeiden johtamisesta yhdessä projektijohtajan kanssa. Vastaat muun muassa selvitysten, rahoitushankkeiden tai kokeilujen läpiviennistä ja niiden vaikuttavuudesta yhdessä muiden tiimin jäsenten ja sidosryhmien kanssa.
 • Rakennat ja toteutat datatalouden tiekarttaa johdonmukaisesti ja oikea-aikaisesti yhdessä projektijohtajan ja muiden tiimiläisten kanssa.
 • Huolehdit ajankohtaisen tilannekuvan muodostamisesta ja jatkuvasta päivittymisestä vastuualueesi osalta sekä luotsaat sidosryhmiä kohti kansallista jaettua tahtotilaa reilulle datataloudelle.
 • Tunnistat ja kehität skaalattavia ratkaisuja sekä käänteentekeviä politiikkatoimia, joiden avulla dataosaaminen ja ymmärrys datatalouden merkityksestä lisääntyy. Viestit näistä toimista aktiivisesti eri kanavissa. Tätä työtä teet tiiviissä yhteistyössä kansallisten ja kansainvälisten sidosryhmien ja tiimin muiden asiantuntijoiden kanssa.
 • Lisäät asiantuntemuksellasi vaikuttavuutta, ymmärrystä ja osaamista datan hyödyntämisestä sekä datan mahdollisuuksista kestävän liiketoiminnan ja kilpailukyvyn kehittämiseksi sidosryhmien keskuudessa.

Työssäsi asiantuntijana

 • Vastaat erilaisten datatalouteen liittyvien selvitysten, hankkeiden ja kokeilujen suunnittelusta ja toteutuksesta sekä lopputulosten viestinnästä yhteistyössä muiden tiimin jäsenten ja ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa.
 • Rakennat ja toteutat datatalouden tiekarttaa johdonmukaisesti ja oikea-aikaisesti yhdessä projektijohtajan ja muiden tiimiläisten kanssa.
 • Huolehdit ajankohtaisen tilannekuvan muodostamisesta ja jatkuvasta päivittämisestä vastuualueesi osalta.
 • Tunnistat ja kehität skaalattavia ratkaisuja sekä käänteentekeviä politiikkatoimia, joiden avulla dataosaaminen ja ymmärrys datatalouden merkityksestä lisääntyy. Viestit näistä toimista aktiivisesti eri kanavissa. Tätä työtä teet tiiviissä yhteistyössä kansallisten ja kansainvälisten sidosryhmien ja tiimin muiden asiantuntijoiden kanssa.
 • Fasilitoit erilaisia työpajoja ja keskusteluja ja lisäät asiantuntemuksellasi vaikuttavuutta, ymmärrystä ja osaamista datan hyödyntämisestä sekä datan mahdollisuuksista kestävän liiketoiminnan ja kilpailukyvyn kehittämiseksi sidosryhmien keskuudessa.

Haluamme, että viihdyt meillä

Tiimisi johtajana toimii Laura ja muiden kokeneiden asiantuntijoiden lisäksi tukenasi työssäsi ovat projektikoordinaattori ja assistentti. Tiimiä täydentävät rautaiset vanhemmat neuvonantajat.

Asiantuntijaorganisaatiomme vahvuutena on monipuolinen osaaminen, jonka tarjoamat mahdollisuudet ovat käytössäsi yli tiimirajojen. Meillä on joustava työaika ja hyvät etätyöratkaisut, vaikka toivommekin kohtaamisia uusituissa tiloissamme Ruoholahdessa. Työhön liittyy myös jonkin verran matkustamista.

Työyhteisönä olemme innostunut ja innovatiivinen. Tarjoamme sinulle monipuoliset, kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät, kiinnostavia yhteistyön paikkoja sekä mahdollisuuden olla mukana rakentamassa Suomesta datatalouden huippumaata. 

Edistämme aktiivisesti monimuotoisuutta ja toivommekin hakijoita erilaisista taustoista, ikäryhmistä sekä eri vähemmistöryhmistä.

Kiinnostuitko?

Hae asiantuntijan paikkaa

Hae johtavan asiantuntijan paikkaa

Haethan viimeistään 31. toukokuuta 2022. Huomioithan, että haastatteluja voidaan käynnistää jo hakuaikana. Tehtävä alkaa 1.8.2022 tai sopimuksen mukaan ja päättyy 30.6.2025.

Lisätietoja antaa projektijohtaja Laura Halenius, laura.halenius@sitra.fi tai puhelimitse numerosta 040 716 7885 perjantaina 20.5. klo 12.30–13.30 sekä tiistaina 24.5. klo 9.00–10.00

Mistä on kyse?