uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Haemme johtavaa asiantuntijaa luotsaamaan Sitran EU Green Deal -työtä

Haluatko liittyä huipputiimiimme, rakentaa Suomelle kestävää tulevaisuutta ja haastaa muuta Eurooppaa kirittämään työtään Euroopan vihreän kehityksen ohjelman parissa? Hae 26. lokakuuta mennessä!

Julkaistu

Ekologisella ja taloudellisella jälleenrakennuksella on kiire. Kehitämme ja sovellamme kestäviä ratkaisuja yhdessä kotimaisten ja kansainvälisten kumppaniemme kanssa – ja viemme ne maailmalle.

Työskentelemme kiertotalouden, ilmastoratkaisujen ja kestävän arjen parissa ja tuotamme maailmanluokan tietoa ja työkaluja niiden edistämiseksi. Käynnistelemme työtä luontokadon pysäyttämiseksi. EU:n vihreän kehityksen ohjelma tarjoaa luontevat raamit ratkaisujemme kehittämiseen, pilotoimiseen ja laajentamiseen.

Haemme nyt

Johtavaa asiantuntijaa

määräaikaiseen työsuhteeseen vuoden 2022 loppuun. Työ sijaitsee Helsingissä, mutta edellyttää valmiutta matkustaa Brysseliin.

Tehtäviisi kuuluu johtaa Sitran EU:n vihreän kehityksen ohjelmaan liittyvää työtä yhdessä projektijohtajan sekä kestävyyskysymysten, ilmastonmuutoksen, biodiversiteetin ja kiertotalouden asiantuntijoista koostuvan noin 35 henkilön tiimin kanssa. Vastuullesi kuuluvat seuraavat tehtävät:

 • Johdat Sitran työtä pitkäaikaisen kumppaniverkoston rakentamisessa sekä sidosryhmien tunnistamisessa. Kehität ja esittelet ideoitamme EU:n vihreän kehityksen ohjelman päätöksenteon ja toimeenpanon yhteydessä.
 • Seuraat ja ennakoit EU:n ohjelman etenemistä sekä muodostat ja ylläpidät tilannekuvaa Sitran kannalta olennaisista asioista. Toimit linkkinä Sitran strategian ja EU:n vihreän kehityksen ohjelmaan liittyvän työmme välillä. Kehität Sitran tapoja työskennellä EU-asioiden kanssa.
 • Huolehdit ajankohtaisesta tilannekuvasta, varmistat pääsyn tärkeimpiin tietolähteisiin ja välität tietoa kaikille Sitran EU:n vihreän kehityksen ohjelman parissa työskenteleville tiimeille. Autat suunnittelemaan ja toteuttamaan projektejamme johdonmukaisesti ja oikea-aikaisesti yhdessä kumppaneiden kanssa. Osaat kohdentaa toimenpiteet ja projektit tärkeimmille sidosryhmille.
 • Tunnistat, sanoitat ja edistät käänteentekeviä politiikkatoimia ja skaalattavia ratkaisuja tiiviissä yhteistyössä Sitran asiantuntijoiden ja viestintätiimin kanssa EU:n vihreän kehityksen ohjelman viemiseksi kunnianhimoisesti eteenpäin.

 

Odotamme

  • Vähintään viiden vuoden työkokemusta EU:sta tai EU-vaikuttamiseen keskittyvistä organisaatiosta ja käytännön kokemusta EU:n päätöksentekoprosesseista.
  • Kokemusta EU:hun liittyvän päätöksenteon rakenteista ja käytännöistä Suomessa pidetään etuna.
  • Vankkaa ymmärrystä EU:n vihreän kehityksen ohjelmaan liittyvistä säännöksistä koskien erityisesti ilmastotavoitteita, biodiversiteettiä, kiertotaloutta ja rahoitusta. Näyttöä vaikuttavasta työstä, joka edistää vähintään joitakin näistä EU:n päätöksenteossa.
  • Vahvoja puhutun ja kirjallisen viestinnän taitoja sekä erinomaisia tiimityöskentelytaitoja.
  • Sujuvaa englannin ja suomen kielen puhuttua ja kirjoitettu taitoa (ranskan kielen taitoa pidetään etuna).
  • Ylempää korkeakoulututkintoa sopivalta alalta.

 

Tarjoamme

Tarjoamme innostuneen ja asiantuntevan työyhteisön, monipuoliset, kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät, kiinnostavia yhteistyön paikkoja ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta.

 

Kiinnostuitko?

Täytä hakulomake viimeistään 26. lokakuuta 2020. Huomioithan, että haastatteluja voidaan käynnistää jo hakuajan puitteissa. Tehtävä alkaa 1.1.2021 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja antaa Mika Sulkinoja: mika.sulkinoja@sitra.fi tai puhelimitse pe 16.10. klo 13-15 ja ke 21.10. klo 13-15 välisenä aikana, puh. +358 50 357 1723.

Ota yhteyttä