uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Haemme viestinnän ammattilaista Ilmasto- ja luontoratkaisut- tiimiin

Haemme globaalien ratkaisujen vauhdittamisesta innostunutta, vankan kokemuksen omaavaa viestinnän ammattilaista vastaamaan Sitran Ilmasto- ja luontoratkaisut -projektikokonaisuuden viestinnästä.

Julkaistu

Viestinnän ammattilainen Ilmasto- ja luontoratkaisut- tiimiin

Sitran Ilmasto- ja luontoratkaisut -työn taustalla on tarve tunnistaa kokonaisvaltaisia yhteiskunnallisiin ohjauskeinoihin, teknologioihin tai käyttäytymismalleihin liittyviä ratkaisuja ilmastokriisiin ja luonnon elinvoimaisuuden parantamiseen. Luontokadon ratkaisu on kriittinen osa kestävää tulevaisuutta.

Suomella on mahdollisuus tunnistaa ja kehittää skaalattavia ratkaisuja ekologiseen jälleenrakentamiseen ja levittää näitä myös Suomen ulkopuolelle. Työssämme lähestymme ilmastonmuutokseen ja luonnon monimuotoisuuteen liittyviä haasteita ratkaisukeskeisesti: pyrimme ymmärtämään ja nostamaan esiin keskeisiä haasteita ja niiden taustalla vaikuttavia juurisyitä, mutta myös esittämään toteutuskelpoisia ratkaisuja haasteiden ratkaisemiseksi.

Teknisten ratkaisuiden lisäksi tarkastelemme lainsäädäntöä ja taloudellisia ohjauskeinoja, joilla on mahdollista tukea systeemistä muutosta. Jotta siirtymälle kohti hiilineutraalia ja luonnon monimuotoisuuden kannalta positiivista yhteiskuntaa on edellytykset, sille tulee olla laaja yhteiskunnan hyväksyntä ja tuki. Tämän vuoksi siirtymisen tulee olla reilu, ymmärrettävä ja sosiaalisesti hyväksyttävä kaikille osapuolille.

Haemme viestinnän asiantuntijaa

Asiantuntijana toimit Viestintä ja yhteistyösuhteet -toiminnossa vastuualueenasi ilmasto- ja luontoratkaisuihin liittyvä strateginen viestintä ja sen käytännön toteutus. Tunnet entuudestaan yhteiskunnallisten vaikuttamisen ja päätöksenteon mekanismit sekä pystyt poimimaan olennaiset asiat esimerkiksi akateemisen tutkimuksen, selvitysten, työpajatyöskentelyn tai muuten tuotetun informaation tuloksista ja kiteyttämään ne yleistajuiseen muotoon vaikkapa artikkeliksi.

Tunnistat toimintaympäristöstä mahdollisuusviestinnän ja -vaikuttamisen paikat ja sparraat asiantuntijatiimin huippuasiantuntijoita viestimään strategisesti ja oikea-aikaisesti. Olet myös apuna vaikuttavien viestien muotoilemisessa. Hahmotat ilmasto- ja luonnon monimuotoisuuskysymysten kannalta olennaisimmat sidosryhmät ja ymmärrät heidän motiivejaan. Intohimosi on avoin, vuorovaikutteinen ja helposti ymmärrettävä viestintä.

Olet vaikuttava kirjoittaja ja taitava kiteyttäjä. Sinulla on monipuolista sisällöntuotanto-osaamista sekä kykyä ja halua etsiä uusia tapoja dialogiseen viestintään. Lisäksi sinulla on näyttöä ja kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä.

Odotamme Sinulta:

  • kokemusta ja näyttöä tuloksellisesta viestinnästä kotimaassa ja kansainvälisesti
  • ymmärrystä ja kokemusta kestävyyskriisin eri ulottuvuuksista, erityisesti ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta sekä arkemme muuttumisesta uusien toimintatapojen myötä
  • mediatyön hallintaa sekä hyvää ennakointikykyä ja ymmärrystä yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumisesta
  • vankkaa osaamista viestinnän strategisesta suunnittelusta ja toteutuksesta
  • monipuolista osaamista viestinnän uusista mahdollisuuksista, keinoista ja kanavista
  • monipuolista sidosryhmäosaamista sekä kiinnostusta yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen
  • erinomaisia vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja
  • vankkaa osaamista projektityöskentelystä
  • erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa

Katsomme eduksi hyvän ruotsin kielen taidon.

Tarjoamme monipuoliset ja haastavat tehtävät, dynaamisen työympäristön, jossa panostamme voimakkaasti tulosten viestintään sekä yhteistyöhön kotimaisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa. Vahva tiimityö ja innostuneet työkaverit odottavat sinua Sitrassa. Lisäksi pääset vaikuttamaan ja mukaan EU-tasoiseen työhön. Tehtävä on määräaikainen 30.6.2022 asti ja se alkaa mahdollisimman pian.

Kiinnostuitko?

Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, jätä hakemuksesi palkkatoiveineen ja CV:si osoitteessa www.sitra.fi viimeistään 4.10. klo 23.45 mennessä. Käsittelemme hakemuksia ja tapaamme hakijoita myös jo hakuaikana, joten lähetäthän hakemuksesi mahdollisuuksien mukaan jo ennen määräajan umpeutumista.

Vastaamme mielellämme avointa tehtävää koskeviin kysymyksiisi tiistaina 22.9. klo 13-15, perjantaina 25.9. klo 9-12 sekä keskiviikkona 30.9. klo 9-12.

Janne Peljo, projektijohtaja, llmasto- ja luontoratkaisut, +358 40 528 5754

Sari Tuori, viestintäpäällikkö, +358 40 5941 441.

Mistä on kyse?