uutiset
Arvioitu lukuaika 4 min

The HIMSS & Health 2.0 on ohittamaton näyteikkuna suomalaisille terveysosaajille

The HIMSS & Health 2.0 European Conference on digitaalisen terveydenhuollon kansainvälinen huipputapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 11.-13.6.2019.

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Projektijohtaja, Digitaalinen valta ja demokratia

Julkaistu

The HIMSS & Health 2.0 kokoaa digitaalisen terveydenhuollon innovaatiot, alalla työskentelevät yritykset, asiantuntijat, päättäjät ja startup-yritykset kolmeksi päiväksi Messukeskukseen Helsinkiin keskustelemaan terveydenhuollon ajankohtaisista kysymyksistä ja tulevaisuudesta.

Paikalle odotetaan yli 2 000 asiantuntijaa eri puolilta maailmaa verkostoitumaan ja inspiroitumaan.

Ohjelma on koottu viiden ajankohtaisen teeman ympärille. Teemoja ovat sosiaali- ja terveydenhuollon integrointi, kotihoidon kysymykset, datan liikkuvuuden edistäminen turvallisesti, eettisesti ja tehokkaasti, tekoälyn käyttö ja avoimen innovaation haasteet ja mahdollisuudet. Lavalle nousee maailmanluokan puhujia, mukana myös suomalaisia alan huippuasiantuntijoita.

Suomi valittiin konferenssin uudeksi järjestämispaikaksi innovatiivisen maineensa ansiosta, ja suomalainen terveysala on järeästi mukana konferenssin järjestelyissä. (Lue lisää tapahtuman taustoista täältä.)

Suomi Paviljongin paikoilla suuri kysyntä

Suomalaiset terveysalan yritykset esittäytyvät omana kokonaisuutenaan Suomi Paviljongissa, joka on näyttävä kokonaisuus keskeisellä paikalla hallissa ja jota on jo kertaalleen suurennettu kovan kysynnän vuoksi.

Mukana on yli 30 yritystä, joukossa muun muassa Lääketietokeskus, Duodecim, Firstbeat ja kymmenkunta terveysalan startupia, kertoo Suomi Paviljongin myynnistä vastaava Messukeskuksen myyntipäällikkö Miia Hakulinen.

Tapahtuman tukijoina ja yhteistyökumppaneina toimivat sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra, Business Finland, Helsingin kaupunki, Helsingin yliopisto, HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, OuluHealth, Turku Science Park ja Messukeskus Helsinki. Yhteisenä tavoitteena organisaatioilla on parantaa terveydenhuoltoa tiedon ja teknologian avulla.

Esimerkiksi Sitra aikoo demota matkaa järjestelmäkeskeisestä sairaanhoidosta ihmislähtöiseen ja yksilölliseen hyvinvoinnin edistämiseen.

”Terveydenhuollon tulevaisuus nojaa eettiseen datankäyttöön. Suomi on laajoine henkilörekistereineen täysin ainutlaatuinen, suorastaan datankäytön luvattu maa. Luotettavaan viranomaisdataan yhdistetty yksilön reaaliaikainen hyvinvointidata luo tulevaisuudessa uudenlaisia palveluita, joita kehitellään mm. Sitran reilun datan pilottihankkeissa, kertoo Jaana Sinipuro Sitrasta.

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, Helsingin yliopisto ja Helsingin kaupunki puolestaan toteuttavat yhdessä messuosaston, jossa pääsee tutustumaan asiakkaan kokemuspolkuihin eri profiilien näkökulmasta. Koettavina ovat lapsen, työikäisen ja iäkkään polut, joiden avulla esitellään eri toimijoiden palveluiden integraatioita, teknologisia ratkaisuja sekä digitaalisia palveluita.

”Suomella on, mistä rummuttaa”

Business Finlandin terveysalueen johtaja Minna Hendolin kannustaa suomalaisia yrityksiä ja terveysalan toimijoita ottamaan tapahtumasta kaiken hyödyn irti.

”Se, että saimme tämän konferenssin Suomeen, oli osoitus Suomen edelläkävijyydestä terveysalalla sekä toimijoiden erinomaisesta yhteistyöstä Team Finland -hengessä. Tapahtuma on erinomainen paikka esitellä kansainväliselle asiantuntijayleisölle parhaita yksilöllistetyn terveyden ratkaisuja ja käytäntöjä terveydenhuollon digitaalisessa transformaatiossa. Meillä on mistä rummuttaa, esimerkiksi julkisen ja yksityisen sektorin yhteinen FinnGen-hanke, jolla luodaan pohjaa uusille terveysinnovaatioille”, Hendolin sanoo.

FinnGen on kansainvälisestikin ainutlaatuinen tutkimushanke, jonka tavoitteena on tuottaa geneettistä tietoa 500 000 suomalaisesta biopankkinäytteen antajasta. Tutkimusyhteisö on houkuttanut tähän mennessä jo yhdeksän kansainvälistä lääkeyritystä osallistumaan hankkeeseen. Toinen kuuma vinkki on kehitteillä oleva suomalainen testbed-verkosto, joka myös esittäytyy konferenssissa.

Osaaminen esille ja vauhtia investointeihin

BusinessOulun Health & LS -asiakkuuspäällikkö Salla Hirvonen sanoo, että The HIMSS & Health 2.0 European Conference on erinomainen mahdollisuus tuoda esille Suomen osaamista terveysteknologia-alalla.

”Koska OuluHealth on tunnettu erityisesti ICT- osaamisestaan, esittelemme tapahtumassa 5G-teknologian tuomia mahdollisuuksia terveydenhuoltoon. Tulevaisuuden innovaatioita kehitetään Oulussa tiiviissä yhteistyössä yritysten, tutkimuksen sekä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Verkostossamme on noin 600 alan yritystä, joista moni saapuu kesäkuussa Helsinkiin. Odotamme innolla mahdollisuutta päästä kuulemaan ja keskustelemaan uusimmista teknologioista sekä verkostoitumaan alan ammattilaisten kanssa”, Hirvonen kertoo.

Senior Business Advisor Kimmo Koponen Helsinki Business Hubista puolestaan korostaa, että HIMSS tulisi nähdä mahdollisuutena myös kansainvälisten investointien houkutteluun.

”Siksi keräämme parhaillaan yhteen tietoa siitä, minkälaisia uusia mahdollisuuksia tutkimukseen, tuotekehittämiseen ja muuhun yhteistyöhön suomalaiset organisaatiot tarjoavat ulkomaalaisille yrityksille. Jokaisen suomalaisen terveysalan toimijan kannattaa nyt varmistaa paikkansa tällä listalla olemalla meihin yhteydessä, Koponen sanoo.

Lisätiedot ja rekisteröityminen tapahtumaan HIMSS Europen sivuilla.

Mistä on kyse?