archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Innostavat työpaikat esiin – Työelämäpalkinto jaetaan viimeisen kerran

Työelämäpalkinnon haku on avattu. Kerro tarinasi ja hae palkintoa työyhteisöllesi.

Julkaistu

Työelämäpalkinnon avoin haku on avattu. Palkintoa voivat hakea työyhteisöt, jotka ovat toimintatavoillaan lisänneet työntekijöidensä hyvinvointia. Yhden palkinnon arvo on enintään 30 000 euroa.

Tehdäänkö sinun työpaikallasi työt hyvällä meiningillä? Kehitättekö yhdessä hyviä työskentelytapoja ja ratkaisette ongelmat rakentavasti? Kerro tarinasi ja hae työelämäpalkintoa työyhteisöllesi.

Työelämäpalkinto jaetaan viimeisen kerran vuonna 2017. Avoimen haun teemana on tahdonvoima. Tahdonvoimaa tarvitaan, jotta työyhteisöt löytävät parhaat tavat toimia keskellä työelämän murrosta.

Hakuaika on 2.1.–15.2.2017. Haun päätyttyä sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra ja Työsuojelurahasto valitsevat 5–10 työpaikkaa, joille palkinto myönnetään. Tämän jälkeen yleisö saa äänestää suosikkiaan.

Inspiroivat ideat ja hyvät esimerkit jakoon

Tunnustuspalkinnot myönnetään työpaikoille, joiden toimintatavat ovat edistäneet hyvää työilmapiiriä, osaamisen kehittämistä ja työssä jaksamista. Kyse voi olla toimintatavasta, hyvästä käytännöstä tai sosiaalisesta innovaatiosta, jonka työyhteisö on saanut toimimaan käytännössä.

Henkilöstön hyvinvointiin ja yhteiseen kehittämiseen panostaminen kannattaa ­ – hyvinvoiva työyhteisö on myös tuottava työyhteisö. Työelämäpalkinto herättelee työpaikkoja tarkastelemaan ja kehittämään toimintaansa inspiroivien vertaisesimerkkien kautta. Aiempina vuosina palkitut työyhteisöt ovat päässeet hyviin tuloksiin toimivilla käytännöillä ja onnistuneet esimerkiksi säilyttämään työpaikkoja ja pidentämään työuria.

Palkinnon myöntää Työelämäpalkinnon rahasto. Palkinnon suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Työelämäpalkinnon rahaston ovat perustaneet sosiaali- ja terveysministeriö ja Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra. Rahaston alkupääoma oli 300 000 euroa. Sitä ovat kartuttaneet yhtä suurilla osuuksilla Sitra ja sosiaali- ja terveysministeriö, joka osoitti tähän tarkoitukseen Carl Bertelsman -säätiön Suomelle myöntämän 150 000 euron tunnustuspalkinnon. Rahaston varoja hoitaa Sitra. Varat on tarkoitus käyttää vuoteen 2017 mennessä.

Lisätietoja

Ismo Suksi, neuvotteleva virkamies, STM, 0295 163 464, etunimi.sukunimi@stm.fi
Mikko Rissanen, ylitarkastaja, STM, 0295 163 287, etunimi.sukunimi@stm.fi
Suvi Kiesiläinen, asiantuntija, Sitra, 0294 618 273, etunimi.sukunimi@sitra.fi

Linkit