archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Innova – kerrostalon passiivisaneerauskilpailun voittajataloyhtiö on valittu

Asunto Oy Riihenpyörre Riihimäeltä on valittu Innova - kerrostalon passiivisaneerauskilpailun voittajaksi. Passiivisaneeraus näyttää tulevaisuuden korjausrakentamisen suuntaa taloyhtiöille.

Julkaistu

Asunto Oy Riihenpyörre Riihimäeltä on valittu Innova – kerrostalon passiivisaneerauskilpailun voittajaksi. Passiivisaneeraus näyttää tulevaisuuden korjausrakentamisen suuntaa taloyhtiöille. 

Passiivisaneeraus antaa mahdollisuuden toistettavien ratkaisujen käyttöön kokonaisten asuinalueiden energiakorjauksissa. Kustannusvaikutukset ovat myös merkittävät: passiivisaneerauksella voidaan pienentää kerrostalon energiankulutuksen kuluja kymmenillä tuhansilla euroilla vuodessa. Tärkeä kriteeri voittajakohteen valinnassa oli tuomariston mukaan se, että passiivisaneeraus on mahdollista toteuttaa teollisesti esivalmistetulla ratkaisulla.  

– Energiatehokuutta ja sisäilmastoa parantavien toimenpiteiden lisäämistä perinteisiin julkisivu- ja putkiremontteihin tarvitaan, jotta kerrostalokannan energiatehokkuutta voitaisiin hallitusti parantaa. Kilpailua rahoittanut Sitra toivookin, että Innova-kilpailu lisää tällaisten kehittyneiden korjauspalveluiden tarjontaa, toteaa johtava asiantuntia Jarek Kurnitski Sitran Energiaohjelmasta.   

Kilpailun tuomaristo kuuluvat Paroc Oy Ab:n, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARA:n, Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran, Lammin Ikkuna Oy:n ja Enervent Oy:n edustus. VTT toimii tuomariston esittelijänä.   

Lisätietoja:

Innova – kerrostalon passiivisaneerauskilpailu  
Innova-kilpailun tiedote (pdf-tiedosto) 

Sitran Energiaohjelman hanke: INNOVA – kerrostalosta passiivitaloksi

Passiivitalo on rakennus, jonka lämmitysenergian tarve on 20 – 30 kWh/m2 vuodessa sen sijainnista riippuen. Tämä energiantarve on noin neljännes uusien kerrostalojen kulutuksesta ja vain 10 – 20 % vanhempien talojen kulutuksesta.  

Mistä on kyse?