archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Intia-ohjelmalta uusi julkaisu

The Impact of Offshoring on Value Creation in Finnish Venture-Backed Software Companies

Julkaistu

The Impact of Offshoring on Value Creation in Finnish Venture-Backed Software Companies  Sitran ja Eqvitecin yhteisessä 22.6. julkistetussa selvityksessä The Impact of Offshoring on Value Creation in Finnish Venture-Backed Software Companies pureudutaan suomalaisten ohjelmistotuotantoyritysten toimintojen kansainväliseen ulkoistamiseen (offshoring).  Selvityksen mukaan hyvin tehty offshoring voi olla keskeinen tekijä ohjelmistoyrityksen menestykselle. Selvityksen tuloksiin kuuluvat myös suositukset sekä poliittisille päätöksentekijöille että ohjelmistotuotantofirmojen johdolle.  Selvityksen tekijöiden, Ville Kyöstilän ja Will Cardwellin suosituksia ja huomioita erityisesti poliittisille päätöksentekijöille ovat mm. seuraavat:

  • Poliittisten päätöstentekijöiden tulisi omilla kontakteillaan auttaa suomalaisia yrityksiä hyvien partnereiden löytämisessä. 
  • Offshoringia suunniteltaessa on hyvä muistaa erityisesti lähialueidemme maat sekä kauempana erityisesti Intia.
  • Suurimmalle osalle alan suomalaisista firmoista tärkein etu ulkomaille offshoringista on työvoimaresurssien joustavan käytön mahdollisuus. 
  • Alan koulutuksen pitäisi antaa etusija taidoille, joita tarvitaan onnistuneessa ulkoistamisessa, sen sijaan, että yritetään kouluttaa vain suuria määriä tietokoneohjelmien koodaajia.

Ohjelmistotuotantoyritysten johtoa ja omistajia tekijät muistuttavat siitä, että offshoring antaa kustannussäästöjä ja myös antaa mahdollisuuden vapauttaa resursseja kaikkein tärkeimpiin hankkeisiin. Toisaalta yrityksiltä edellytetään hyviä projektinhallinnan taitoja. Ilman niitä offshoring tuskin kannattaa. Lisäksi mahdollisia hyötyjä laskettaessa pitää muistaa, että viestintään ja monitorointiin on hyvä varata tavallista enemmän resursseja. Nyt julkistettu raportti liittyy Sitran Intia-ohjelmaan. Sen perusraportti Intia-ilmiö ja Suomi julkistettiin kesäkuun alussa.  

Lisätietoja

Sitran Intia-ohjelma, tutkimuspäällikkö Vesa-Matti Lahti, puh. 09-6189 9446, vesa-matti.lahti@sitra.fi

Eqvitec Partners Oy, toimitusjohtaja Jukka Mäkinen puh. 09 689 4551, jukka.makinen@eqvitec.com

Julkaisun tiedot The Impact of Offshoring on Value Creation in Finnish Venture-Backed Software Companies. Ville Kyöstilä ja Will Cardwell. Sitra and Eqvitec Partners, 2005. Julkaisu (pdf-tiedosto)  

Mistä on kyse?