archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

IPCC:n puheenjohtaja Pachauri: Toimikaa viipymättä

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Maailman keskeisimpiin ilmastonmuutoksen asiantuntijoihin kuuluva IPCC:n puheenjohtaja, tohtori Rajendra Kumar Pachauri vieraili viime viikon lopulla Helsingissä puhumassa Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen järjestämässä konferenssissa Sustainable Futures in a Changing Climate. Pachauri lähetti henkilökohtaiset terveisensä ilmastonmuutoksesta huolestuneille suomalaisille Myrskyvaroitus-yhdistyksen ja Sitran yhteistyönä toteutetulla videolla.

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

 

Antamassaan haastattelussa Pachauri toteaa, että ratkaisut ilmastonmuutoksen hidastamiseksi ovat ihmiskunnan tämän hetken suurin haaste. Pachauri painottaa jokaisen vastuuta ja kehottaa toimintaan viipymättä. Videoidussa keskustelussa Pachauria haastattelee Myrskyvaroituksen jäsen, näyttelijä Vera Kiiskinen.

Videohaastattelu on nähtävissä Sitran ja Myrskyvaroitus ry:n sivuilla. 

Myrskyvaroitus – Storm Warning ry edistää ilmastokatastrofin torjumista ja ratkaisun löytämistä ilmasto-ongelmiin, mm. vaikuttamalla päättäjiin ilmastomyönteisten päätösten tekemiseksi. Yhdistys on riippumaton ja puoluepoliittisesti sitoutumaton ja tekee yhteistyötä muiden ilmastomyönteisten organisaatioiden ja yritysten kanssa. Myrskyvaroitus levittää tietoutta ilmastonmuutoksesta mm. näyttelijöiden, muusikoiden ja kirjailijoiden avulla ja järjestää erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja asiantuntijapaneeleja. Yhdistyksen kansainvälinen toiminta tuotti vastikään New Yorkissa Climate change catastrophy: Talk and Art -tapahtuman, jossa esiintyi suomalaisia ja kansainvälisiä ilmastonmuutoksen asiantuntijoita ja taiteilijoita.

Mistä on kyse?