archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kasvun osaaja, asiantuntemuksellesi on käyttöä!

Kasvun Osaajat hakee kokeneita asiantuntijoita kumppaneiksi ja neuvonantajiksi pk-yrityksille osana Kasvu Open -kilpailua.

Julkaistu

Haluatko sparrata suomalaisia yrityksiä kasvuun tarjoamalla omaa osaamistasi? Hae Kasvun Osaajat -ohjelmaan, jonka tavoitteena on tutustuttaa asiantuntijoita ja pk-yrityksiä toisiinsa siten, että kaikki hyötyvät.

Kasvun Osaajat hakee eri alojen kokeneita asiantuntijoita kumppaneiksi ja neuvonantajiksi pk-yrityksille osana Kasvu Open -kilpailua. Asiantuntijahaku toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa ja Sitra on ohjelman yhteistyökumppani.

”Suomessa on valtavasti osaamista ja asiantuntijoita ja toisaalta paljon pk-yrityksiä, joilla on erilaisia osaamistarpeita. Haluamme auttaa näitä kohtaamaan: tutustumaan toisiinsa, löytämään yhteisiä intressejä ja sitä kautta mahdollisesti myös yhteisiä projekteja”, sanoo Sitran Työelämän taitekohdat -avainalueen vetäjä Mikko Hyttinen.

Kasvu Openin viime syksynä tekemän selvityksen mukaan oikeanlaisen osaamisen puute on yksi pk-yritysten kasvun pullonkauloista. Osaamisaukkoja tunnistettiin etenkin johtamisessa, myynnissä ja kansainvälisessä liiketoiminnassa. 

”Kasvuyritykset tarvitsevat kumppaneikseen amattilaisia, joilla on kyky soveltaa vaikkapa liiketoiminnan tai kansainvälisen kaupan osaamistaan niiden tarpeisiin. Asiantuntijoille Kasvun Osaajat -ohjelma tarjoaa mahdollisuuden verkostoitumiseen ja oman osaamisen esiintuomiseen. Parhaimmillaan se voi poikia myöhemmin oikeita työtilaisuuksia, kuten projektiluonteista sparrausta, kumppanuutta tai kokopäiväistä palkkatyötä”, Hyttinen lisää.

Tuo osaamisesi esille – hae Kasvun Osaajiin!

  • Onko sinulla osaamista ja halua olla mukana vauhdittamassa pk-yritysten kasvua? Hae mukaan Kasvun Osaajat -ohjelmaan.  Pääset tutustumaan kasvuhakuisiin yrityksiin, hyödyntämään ja näyttämään osaamistasi sekä auttamaan yrityksiä eteenpäin. Täytä hakulomake ja lähetä se 13.6.2016 mennessä.

Hakemusten perustella valitaan yhteensä 80 asiantuntijaa, jotka pääsevät sparraamaan valtakunnallisessa Kasvu Open -finaalissa kisaavia yrityksiä. Loppukilpailu järjestetään 26.–27.10.2016 Jyväskylässä.  

Kasvun Osaajat -ohjelma jalkautuu kevään aikana Tampereelle (27.4.), Jyväskylään (28.4.), Kuopioon (3.5.) ja pääkaupunkiseudulle (31.5.). Tilaisuuksissa pääsee tutustumaan kasvuyrittäjyyskilpailuun valittujen yritysten mahdollisuuksiin ja haasteisiin.


Kasvu Open
on Suomen suurin yritysten kasvun sparrauskilpailu, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011. Tänä vuonna kaikkiaan 375 yritystä saa kilpailussa kasvun sparrausta. Ohjelmassa on mukana lähes tuhat kansainvälistä ja suomalaista sijoittajaa ja kasvupartneria. 

Sitran Työelämän taitekohdat -avainalue ideoi ja kokeilee toimintamalleja, jotka auttavat työtä ja työntekijöitä löytämään toisensa nykyistä tehokkaammin. Lisäksi herättelemme suomalaisia kehittämään uuden työn markkinoilla ja uudessa työelämässä tarvittavia valmiuksia. 

Mistä on kyse?