archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Konkreettista tietoa Intian monimutkaisesta korkeakoulujärjestelmästä

Intia-ohjelman julkaisu on tehty helpottamaan suomalaisten yliopistojen yhteistyötä intialaisten korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa.

Julkaistu

Suomi tarvitsee yhteistyötä ja osaajavaihtoa pärjätäkseen kansainvälisessä kilpailussa: tiiviimpi yhteistyö ja osaajavaihto intialaisten kanssa edistää Suomen tavoitetta olla innovaatiotoiminnan kärkimaa. Intia tarjoaa suomalaisille yliopistoille ja tutkimuslaitoksille merkittäviä kansainvälisen yhteistyön mahdollisuuksia, mutta Intian yliopistojärjestelmä ja korkeakoulutukseen liittyvät institutionaaliset rakenteet ovat kuitenkin monimutkaisia ja korkeakoulujen tasoerot ovat huomattavia, joten yhteistyökumppanien valinnassa on oltava huolellinen.  

The Higher Education and Research in India -raportti tarjoaa perustietoja Intian yliopistojärjestelmästä ja listaa potentiaalisia yhteistyökumppaneita suomalaisille korkeakouluille ja tutkimuslaitoksille. Raportin ensisijainen kohdeyleisö ovat päätöksentekijät suomalaisissa yliopistoissa ja tutkimusalan instituutioissa.  

Raportin kirjoittaja on yhdysvaltalaisen New Jersey Institute of Technologyn intialaissyntyinen professori Alok Chakrabarti. Hän on työskennellyt myös useissa intialaisissa korkeakouluissa sekä toiminut vierailevana professorina Teknillisessä korkeakoulussa Espoon Otaniemessä.  

Lisätietoja

Vesa-Matti Lahti, tutkimuspäällikkö, Sitran Intia-ohjelman vetäjä, etunimi.sukunimi@sitra.fi

Julkaisun tiedot

The Higher Education and Research in India – An Overview. Alok Chakrabarti.
Sitra Reports 74. ISBN 978-951-563-600-3 (URL:http://www.sitra.fi), ISSN 1457-5728 (URL:http://www.sitra.fi).  

Lataa julkaisu pdf-muodossa (englanniksi) »

Mistä on kyse?