uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Korona Invest keräsi 53 miljoonaa euroa Terveysrahastoon

Korona Invest Oy:n keräämä ensimmäinen rahasto suljettiin 31.8.2009. Terveysrahaston osakemerkintöjä teki 14 sijoittajaa yhteensä 53 miljoonalla eurolla.

Julkaistu

Korona Invest Oy:n keräämä ensimmäinen rahasto suljettiin 31.8.2009. Terveysrahaston osakemerkintöjä teki 14 sijoittajaa yhteensä 53 miljoonalla eurolla. Rahaston tavoitekoko oli 40–60 miljoonaa euroa. Terveysrahaston sijoittajaosakkaina on yhdeksän yhteiskuntavastuullista säätiötä ja rahastoa, Sitra sekä neljä vakuutusyhtiötä.

Korona Investin hallinnoima Terveysrahasto on toteuttanut vuoden 2009 aikana seitsemän sijoitusta, joista viisi on jatkosijoituksia. Kolmen vuoden aikana Terveysrahasto on tehnyt kaksitoista ensi- ja kuusi jatkosijoitusta. Kahdesta yrityksestä on irtauduttu.

– Terveysrahasto tukee hienosti Sitran Terveydenhuollon ohjelman tavoitteiden saavuttamista, toteaa Sitran Terveydenhuollon ohjelman johtaja Hannu Hanhijärvi.

– Terveysrahasto on erinomainen esimerkki julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin uutta luovasta yhteistyömallista, sanoo Jenny ja Antti Wihurin Rahaston asiamies Arto Mäenmaan.

– Olemme tyytyväisiä, sillä Korona Invest on pitänyt sijoittajille antamansa lupaukset ja löytänyt sijoituskohteiksi terveydenhuollon parhaita käytäntöjä edustavia yhtiöitä, arvioi Eläke-Fennian johtaja Eeva Grannenfelt Terveysrahaston ensimmäisiä toimintavuosia.

Terveysrahasto edistää suomalaisen terveydenhuoltojärjestelmän rakennemuutosta tekemällä sijoituksia sosiaali- ja terveydenhuollon parhaita käytäntöjä edustaviin yhtiöihin. Yhtiöiden liikevaihdon kasvu mahdollistaa entistä useammalle suomalaiselle mahdollisuuden nauttia laadukkaista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista. Rahaston tavoitteena on viisitoista kohdeyritystä ja 300 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2013.

Lisätietoja

Vesa Lehtomäki, toimitusjohtaja, Korona Invest Oy
puh. 050 337 6969, etunimi.sukunimi @ koronainvest.fi

Terveysrahasto Oy
Terveysrahasto on sosiaali- terveydenhuollon palveluyritysten rahoittamiseen erikoistunut yhteiskuntavastuullisesti toimiva pääomasijoitusrahasto. Terveysrahaston kohdeyritykset muodostavat monenkeskinen hajautetun verkoston, jossa kaikki yritykset edustavat parasta osaamista omalla toimialueellaan. Rahasto tukee suomalaisen terveydenhuoltojärjestelmän rakennemuutosta edistämällä järkevien toiminatamallien käyttöä. www.terveysrahasto.fi

Korona Invest Oy
Korona Invest on yrittäjävetoisesti toimiva pääomasijoitusrahastojen hallinnointiyhtiö. Terveysrahasto on yhtiön ensimmäinen hallinnoitava rahasto, johon Korona Invest keräsi 14 sijoittajalta 53 miljoonan euron sijoitussitoumukset.
www.koronainvest.fi  

Mistä on kyse?