Arvioitu lukuaika 1 min

Lähitori tukee monin tavoin arkea ja kannustaa harrastamaan

Photo: Marika Haapala

Kirjoittaja

Kirsi Suomalainen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra

Julkaistu

”Lähitorilla ihmistä ei jätetä yksin”, totesi johtaja Antti Kivelä Kuuselan Lähitori piknik-tapahtumassa 8.5. Lähitori on Tampereella ikäihmisten alueellinen kohtaamispaikka, joka tuo palvelut lähelle omia kotikulmia.

Härmälässä Tampereen kaupunki ostaa Lähitorin palvelut Pirkanmaan Senioripalveluilta. Toiminta Lähitorien yhteydessä on monipuolista ja Kuuselan tapahtumassa esillä olivat muun muassa monelle ikäihmiselle tärkeät kirjastopalvelut. Tapahtumassa avattiin myös Härmälän asukkaiden valokuvausryhmän näyttely. Kulttuurikasvatusyksikkö Taiten toimijat esittelivät piknik-huovan tekoa.

Härmälässä toimivat vapaaehtoiset Lähitoriluotsit opastavat asiakkaita ja kertovat heille Lähitorin toiminnasta. Lähitoriluotsi saattaa jopa käydä asiakkaiden luona soittamassa ovikelloa ja muistuttamassa alkavista tapahtumista.

”Lähitorit jatkavat vakaasti eteenpäin ja toimintaa kehitetään edelleen”, totesi toimitusjohtaja Tiina Raiski Pirkanmaan Senioripalveluista.

Sitra on kiinnostanut Palvelutorien levittämisestä muihinkin kuntiin. Käynnissä ovat hankkeet niin Tampereella kuin Porissa, Turussa ja Raumalla.

Lisätietoja

Kuuselan lähitorilla nautittiin eväsretkitunnelmasta (Tampereen kaupungin uutinen 8.5.2015)

Aihe

Ikäihmiset

Eläkeläiset ovat voimavara. Ikäihmiset haluavat ottaa vastuuta omasta elämästään ja päättää palveluistaan itse. Sitra toteutti vuosina 2013-2015 projekteja liittyen ikäihmisille suunnattuihin palveluihin.

Kirjoittaja

Kirsi Suomalainen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra

Julkaistu

Mistä on kyse?