archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Lähitori tukee monin tavoin arkea ja kannustaa harrastamaan

Kirjoittaja

Kirsi Suomalainen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

”Lähitorilla ihmistä ei jätetä yksin”, totesi johtaja Antti Kivelä Kuuselan Lähitori piknik-tapahtumassa 8.5. Lähitori on Tampereella ikäihmisten alueellinen kohtaamispaikka, joka tuo palvelut lähelle omia kotikulmia.

Härmälässä Tampereen kaupunki ostaa Lähitorin palvelut Pirkanmaan Senioripalveluilta. Toiminta Lähitorien yhteydessä on monipuolista ja Kuuselan tapahtumassa esillä olivat muun muassa monelle ikäihmiselle tärkeät kirjastopalvelut. Tapahtumassa avattiin myös Härmälän asukkaiden valokuvausryhmän näyttely. Kulttuurikasvatusyksikkö Taiten toimijat esittelivät piknik-huovan tekoa.

Härmälässä toimivat vapaaehtoiset Lähitoriluotsit opastavat asiakkaita ja kertovat heille Lähitorin toiminnasta. Lähitoriluotsi saattaa jopa käydä asiakkaiden luona soittamassa ovikelloa ja muistuttamassa alkavista tapahtumista.

”Lähitorit jatkavat vakaasti eteenpäin ja toimintaa kehitetään edelleen”, totesi toimitusjohtaja Tiina Raiski Pirkanmaan Senioripalveluista.

Sitra on kiinnostanut Palvelutorien levittämisestä muihinkin kuntiin. Käynnissä ovat hankkeet niin Tampereella kuin Porissa, Turussa ja Raumalla.

Lisätietoja

Kuuselan lähitorilla nautittiin eväsretkitunnelmasta (Tampereen kaupungin uutinen 8.5.2015)

Mistä on kyse?