archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Luukku-talo edustaa parasta suomalaista osaamista

Aalto-yliopistossa on kahden vuoden ajan valmistauduttu Solar Decathlon Europe 2010 -kilpailuun, joka käydään Espanjassa 19.–27.06.2010. Suomen kilpailutalo Luukku on nyt viimeistelyä vaille valmis ja lähdössä Madridiin toukokuun loppupuolella. Aurinkoenergiaa käyttävät rakennukset kootaan kuninkaallisen palatsin edustalla sijaitsevalle näyttelyalueelle.

Julkaistu

Aalto-yliopistossa on kahden vuoden ajan valmistauduttu Solar Decathlon Europe 2010 -kilpailuun, joka käydään Espanjassa 19.–27.06.2010. Suomen kilpailutalo Luukku on nyt viimeistelyä vaille valmis ja lähdössä Madridiin toukokuun loppupuolella. Aurinkoenergiaa käyttävät rakennukset kootaan kuninkaallisen palatsin edustalla sijaitsevalle näyttelyalueelle.

Luukku-talo esitellään Otaniemessä järjestettävänä mediapäivänä perjantaina 14.5.2010 kello 9.00–12.00. Hankkeen suojelija asuntoministeri Jan Vapaavuori vierailee tilaisuudessa. Mukana on myös suomalaisen kilpailutiimin päärahoittaja, Sitran Energiaohjelma. 

Suomalainen Luukku-talo edustaa kilpailussa parasta suomalaista osaamista sekä parhaita innovaatioita ja tuotteita. Viimeisen silauksen Suomen ehdotukselle antaa Taideteollisen korkeakoulun opiskelijoiden suunnittelema ja toteuttama sisustus.

Lue lisää Aalto-yliopiston tiedotteesta »

Lisätietoja

Solar Decathlon Europe 2010-kilpailu on energiatehokkaan rakentamisen kymmenottelu, jossa yhteensä kahdenkymmenen yliopiston joukkueet ympäri maailmaa esittelevät suunnittelemiaan ja toteuttamiaan nollaenergiataloja.

Lue lisää kilpailusta »
Lue lisää Luukku-talosta »

Mistä on kyse?