archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Maamerkit-verkkotyöpajan toinen vaihe käynnistyy

Sitran Maamerkit-ohjelman valmistelun ensimmäinen vaihe on päättynyt. Verkkotyöpajan toinen vaihe käynnistyy 10.11.2009 osoitteessa www.maamerkit.fi. Sen tavoitteena on muuttaa ideat toiminnaksi.

Julkaistu

Sitran Maamerkit-ohjelman valmistelun verkkotyöpajan toinen vaihe käynnistyy 11.11.2009 osoitteessa www.maamerkit.fi. Sen tavoitteena on muuttaa ensimmäisessä vaiheessa kerätyt ideat toiminnaksi.  

– Olemme kiinnostuneita kehittämisehdotuksista, jotka liittyvä ekotehokkaisiin hajautettuihin ratkaisuihin, maaseutuun voimaantumisen lähteenä ja uusiin liiketoimintaratkaisuihin. Haemme rohkeita ehdotuksia, joissa kyseenalaistetaan nykyiset toimintatavat, kertoo ohjelmajohtaja Eeva Hellström.  

Lokakuussa toteutetussa ensimmäisessä vaiheessa verkkotyöpajan osallistujat tekivät yhteensä 167 ehdotusta ja yli 2500 ehdotusten arviointia. Maaseudun kehittämisajattelussa näytti ehdotusten ja niiden arviointien perusteella olevan voimakkaita näkemyseroja siitä, mihin maaseudun kehittämistoiminnassa pitäisi keskittyä. Näitä havaittiin ainakin kolmella alueella:

1) Pitäisikö kehittämistoiminnan olla luonteeltaan paikallista vai kansallista?
2) Pitäisikö maaseutua kehittää erillisenä kohteena vai osana muuta yhteiskuntaa?
3) Pitäisikö tavoitella maaseudun hyvinvointia vai suomalaisten hyvinvointia.  

– Maaseudun kehittämistyön kokonaisuuden näkökulmasta näihin kysymyksiin ei voida vastata joko tai -asetelmasta. Tarvitaan sekä että -ajattelua. Maamerkit-ohjelmalta ehdotuksissa kaivattiin ennen kaikkea rohkeita kokeiluja, riskinottoa ja innovatiivisuutta, painottaa Eeva Hellström.    

Lisätietoja

Maamerkit-ohjelman työpajasivusto www.maamerkit.fi
Ensimmäisen vaiheen johtopäätökset

Mistä on kyse?