archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Maaseudun hyvät innovaatiot pois paitsiosta

Ideahyrrä-sivustolla esitellään virikkeitä antavia esimerkkejä, joiden yhteisestä työstöstä voi syntyä uudenlaisia tapoja viedä hyviä ideoita eteenpäin.

Kirjoittaja

Jyri Arponen

Johtaja, teollisuus ja innovaatiot

Julkaistu

Tule mukaan jalostamaan innovaatiojärjestelmää, niin että myös paitsioon jääneet ideat pääsisivät mukaan verkostoihin ja lentoon! Ideahyrrä-sivustolla esitellään virikkeitä antavia esimerkkejä, joiden yhteisestä työstöstä syntyy uudenlaisia tapoja viedä hyviä ideoita eteenpäin.

Sitran Maamerkit – maaseudun merkitykset -ohjelma on kartoittanut innovaatioita maaseudulta ja haja-asutusalueilta. Tarkoituksena on nostaa esiin maaseudun innovaatioita sekä ideanikkareita keksintöjen takana. Kymmenestä esimerkinomaisesti valitusta innovaatiosta on tehty lyhyet case study-kuvaukset, jotka löytyvät ideahyrra.com -sivustolta.  

Sivustolla kuvataan esimerkiksi sähköautoon siirtymisen yhteisöllinen kehitysprosessi, informaation käsittelyyn perustuva muotoiluratkaisu ja siirrettävä lämpölaitos, joka käy kesät aurinkoenergialla ja talvet aurinkovoimalla. 

Näiden virikkeitä antavien esimerkkien avulla sivustolla pääsee ideoimaan parannuksia ja uudenlaisia toimintatapoja, jotka takaisivat monille muuten sivuun jääneille ja erityisesti maaseudun ja haja-asutusalueiden toimijoille paremman pääsyn innovaatiojärjestelmän piiriin.

Innovaatiojärjestelmillä tarkoitetaan tässä uuden tiedon ja osaamisen tuottajien, hyödyntäjien ja näitä varten luotujen tukiorganisaatioiden muodostamaa vuorovaikutteista kokonaisuutta.

Tule mukaan ideoiden jalostukseen!

Maamerkit kutsuu kaikki kiinnostuneet tutustumaan innovaatiokartoituksen esimerkkitapauksiin ja ideoimaan näiden pohjalta uudenlaista toimintatapaa ja -kulttuuria innovaatioiden eteenpäinviemiseksi.

Ideointivaihe kestää 20.9 – 15.10. 2010. Siihen voi osallistua sekä Ideahyrrä-verkkotyöpajassa että järjestämällä oman ideointitapahtuman. (Jos olet kiinnostunut oman tapahtuman järjestämisestä niin ota yhteyttä maamerkit@hubhelsinki.fi)

Ideointivaiheen saldo koostetaan inspiraatioksi 18.10.2010 Hub Helsingissä järjestettävässä konseptointityöpajassa, jossa jatkojalostetaan uutta toimintatapaa ja pilotointimahdollisuuksia.

Mistä on kyse?