archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Maaseutu voi olla paikka tai mielentila – Kaisa Rastimon lyhytvideot esittelevät Brändää Provinssi -valokuvauskilpailun kuvasatoa

Sitran Brändää Provinssi -valokuvauskilpailussa etsittiin kesällä 2011 näkemyksellistä kuvamateriaalia visualisoimaan maaseudun uusia rooleja. Kaisa Rastimon ohjaamat lyhytvideot esittelevät kilpailun kuvasatoa.

Julkaistu

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran Brändää Provinssi -valokuvauskilpailussa etsittiin kesällä 2011 korkeatasoista ja näkemyksellistä kuvamateriaalia visualisoimaan maaseudun uusia rooleja. Kilpailuun lähetettiin kaikkiaan 360 valokuvaa.

Kilpailun tuomariston jäsen, elokuvaohjaaja Kaisa Rastimo on työstänyt kilpailuun osallistuneiden valokuvien pohjalta neljä lyhytvideota, joista jokainen kertoo uudenlaiseen maaseutukuvaan liittyvän tarinan.

Rastimon videoissa maaseutua on lähestytty rohkeasti komiikan, huumorin ja taiteen kautta, jopa hieman provosoiden. Maaseutu voi olla fyysinen paikka, mutta yhtä lailla myös mielentila.   

–  Aihe oli vaativa, mutta inspiroiva. Vaikka olen kaupunkilainen, oma suhteeni maaseutuun ja luontoon on tärkeä. Halusin videoissa tuoda esiin, kuinka luonto on elämässäni vaikuttavasti läsnä. Toisaalta mietin paljon tietotekniikkaa – mitä vapauksia ja mahdollisuuksia tuo se, että voisi tehdä työtä missä haluaa? Rastimo kertoo.  

Lyhytvideot ovat nähtävissä alla olevista linkeistä. Niistä on tehty myös englanninkieliset käännökset. Lisää Brändää Provinssi -valokuvia löytyy kilpailun yhteydessä avatusta kuvagalleriasta, josta niitä voi myös ostaa.

Brändää Provinssi – Missä asuu?
Brändää Provinssi – Mielenmaisema
Brändää Provinssi – Maailmalla
Brändää Provinssi – Rinnakkaisia todellisuuksia  

Brändää Provinssi – Where can you find?
Brändää Provinssi – Landscape of the mind
Brändää Provinssi – Around the world
Brändää Provinssi – Parallel realities

www.brandaaprovinssi.fi

Mistä on kyse?