archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Mittari paljastaa lapsen korvatulehduksen

Lasten korvien kotimittaus on vähentänyt turhia vastaanottokäyntejä merkittävästi Oulussa.

Julkaistu

Helppokäyttöisellä laitteella vanhemmat voivat itse selvittää kotona, onko lapsella korvatulehdus. Lasten korvien kotimittaus on vähentänyt turhia vastaanottokäyntejä merkittävästi Oulussa. Myös kokeiluun osallistuneet lapsiperheet ovat olleet tyytyväisiä.

Korvien kotitutkimusta voidaan verrata vaikkapa verenpaineen mittaukseen: vuosikymmeniä sitten mittareita oli vain ammattilaisilla, nyt kotimittaus on arkipäivää.Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuspäällikkö Arto Palmu arvioi Helsingin sanomissa 1.2.2015 julkaistussa uutisessa, että kotimittarilla voisi olla valtakunnallisessa käytössä merkittävä vaikutus. Vuosittain Suomessa korvatulehdusepäilyn takia lääkärissä käydään jopa satojatuhansia kertoja.

Korvien kotitestaaminen on yksi esimerkki siitä, miten terveydenhuolto muuttuu. Hyvinvoinnin edistäminen, oman terveydentilan seuraaminen ja sairauksien hoitaminen sähköisten palvelujen avulla on jo nyt mahdollista, mutta tulevaisuudessa internetin ja puhelimen avulla käytettäviä hyvinvointipalveluja on tarjolla paljon enemmän.

Suuri osa suomalaisista haluaa tarkkailla terveyttään, pitää itsestään parempaa huolta ­- ja sairastuessaan tuntea oman hoitoprosessinsa ja vaikuttaa siihen. Kun yhteiskuntaan saadaan perinteisten terveydenhuollon rinnalle nykyistä enemmän ja parempia sähköisiä palveluja, heillä on siihen entistä paremmat mahdollisuudet. Kyseessä on ensisijaisesti ajattelutavan muutos, jonka tarkoituksena on helpottaa ihmisten elämää ja antaa heille paremmat mahdollisuudet pitää huolta terveydestään.

Katso video miltä terveydenhuolto näyttää tulevaisuudessa.

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?