archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Nuoret mukana Heurekan ja Sitran tulevaisuusnäyttelyn suunnittelussa

Millainen on tulevaisuuden Suomi? Mitä ajattelemme terveydestä ja hyvinvoinnista, miten matkustamme, mitä syömme ja minkälainen luonto meitä ympäröi?

Julkaistu

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta on tiedekeskus Heurekan ja tulevaisuustalo Sitran valmisteilla oleva yhteisnäyttely, joka kertoo tulevaisuuden Suomesta ja suomalaisuudesta. Vuorovaikutteinen ja toiminnallinen näyttely tulee avaamaan ikkunoita tulevaisuuteen ja antamaan eväitä oivalluksille. Näyttelyn tärkeimpiä teemoja ovat hyvinvointi, työ, terveys, ruoka, liikkuminen, asuminen ja oppiminen. Tulevaisuuden Jukolan eli vuorovaikutteisen tulevaisuusnäyttelyn läpi kuljetaan seitsemän sisaruksen opastamina.

Heurekan ja Sitran yhteisnäyttely avataan tiedekeskuksessa Suomen 100- ja Sitran 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi marraskuussa 2017.

Näyttelyyn liittyvä kiertue starttaa maaliskuussa

Ovet tulevaisuuden Jukolaan avautuvat Heurekassa marraskuussa, mutta sitä ennen sisarushahmoja suunnitellaan nuorten tapahtumissa ympäri Suomea. Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -kiertue vierailee kuuden kuukauden aikana seitsemällä paikkakunnalla: Oulussa, Turussa, Joensuussa, Jyväskylässä, Porissa, Helsingissä ja Inarissa.

Kiertueella nuoret pääsevät rakentamaan Heurekan näyttelyn päätähtiä eli tulevaisuuden sisarushahmoja omien valintojensa kautta. Kiertueen tavoitteena on lisätä nuorten tulevaisuustietoisuutta ja herättää keskustelua tulevaisuuden valinnoista. Tapahtumiin osallistujat saavat esittää näkemyksiään ja käsityksiään tulevaisuudesta visuaalisen kyselyn avulla. Nuoret pääsevät juttelemaan valinnoistaan Heurekan hauskan ja sympaattisen ystävärobotti Pepperin kanssa. Ensimmäisenä kiertue suuntaa Oulun Tietomaahan 7.–8. maaliskuuta.

Kiertueen lisäksi Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta –näyttelyyn liittyvistä teemoista kertovat omilla kanavillaan Suomen suosituimmat tubettajat kuten Mansikkka, Hermanni, Vinkare, Pinkku Pinsku, Soikku sekä Sami Justimusfilmsistä. Kiertueen matkaa halki Suomen voi seurata Heurekan ja Sitran sosiaalisen median kanavien kautta.

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -kiertueen aikataulu ja tapahtumapaikat:

7.-8.3. Tietomaa, Oulu
6.4. Me-talo, Pansio, Turku
11.-12.5. SciFest, Joensuu
31.5. ToukoFest, Jyväskylä
10.-11.7. SuomiAreena, Pori
11.-12.8. Tubecon, Helsinki
18.-19.8. Ijahis Idja, Inari

Lue lisää näyttelystä ja kiertueesta: https://www.heureka.fi/7sisarusta/

 

Lisätietoja:

Sitra:
Nuppu Stenros, asiantuntija
045 6773 642, nuppu.stenros@sitra.fi

Heureka:
Touko Korhonen, projektipäällikkö
040 9015 160, touko.korhonen@heureka.fi

Mistä on kyse?