archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Parempaa terveydenhuoltoa eurooppalaisille

Luxemburgin terveysministeriö, Sitra ja Pfizer julkistivat alustavia tuloksia eurooppalaisen terveydenhuollon uusia ratkaisuja ja rahoitusmalleja selvittävästä tutkimuksesta.

Julkaistu

Luxemburgin terveysministeriö, Sitra ja Pfizer järjestivät tänään Brysselissä Suomen pysyvässä edustustossa tiedotustilaisuuden. Tilaisuudessa julkistettiin alustavia tuloksia neliosaisesta tutkimuksesta, jossa on selvitetty eurooppalaisen terveydenhuollon uusia ratkaisuja ja rahoitusmalleja.

Tutkimus käynnistettiin Luxemburgin puheenjohtajuuskaudella, ja sen lähtökohtana oli huoli eurooppalaisen terveydenhuollon tilasta: palvelujen saatavuus ja rahoitus ovat jo kriisiytyneet tai ovat vaarassa kriisiytyä lähivuosina. Mukana hankkeessa ovat olleet muun muassa Maailmanpankki, Euroopan investointipankki, London School of Economics ja Pfizer. Lisätietoja: www.sustainhealthcare.org »

Sitra tuli mukaan hankkeeseen viime keväänä Esko Ahon työryhmän Euroopan komissiolle jättämän raportin Creating an Innovative Europe myötä. Raportissa terveydenhuolto nostettiin yhdeksi niistä alueista, joilla tarvitaan yhteisiä strategisia toimia Euroopan kilpailukyvyn parantamiseksi.

Tämänpäiväisen tiedotustilaisuuden puheenjohtajana toimi parlamentin entinen puhemies Pat Cox, joka myös esitteli tutkimuksen tulokset. Tilaisuuden avasi suurlähettiläs Nina Vaskunlahti, joka valotti terveydenhuollon tilannetta Suomen puheenjohtajuuskauden näkökulmasta. Sitrasta paikalla oli Terveydenhuollon ohjelman ohjelmajohtaja Hannu Hanhijärvi.

Tutkimuksen lopulliset tulokset ja suositukset julkistetaan 7.–8. helmikuuta Helsingin konferensissa Sustainable Healthcare Financing, New Approaches For New Outcomes, jonne on kutsuttu EU:n jäsenmaiden terveydenhuollon vaikuttajia.

Lue tilaisuuden tiedote (englanniksi) »

Lisätietoja

Ohjelmajohtaja Hannu Hanhijärvi, Terveydenhuollon ohjelma, Sitra
Puh. (09) 6189 9261, gsm 050 537 8797
etunimi.sukunimi@sitra.fi

Mistä on kyse?