archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Peloton Innovation Campien suosio yllätti: Hakijoita reilut 300, ideoita yli 100

Uudet kuluttajalähtöiset ratkaisut ilmastonmuutokseen ja energiakriisiin syntyvät Demos Helsingin ja Sitran innovaatioleireillä marras-joulukuussa. Leirit järjestetään marraskuussa Seinäjoella ja joulukuussa Helsingissä.

Julkaistu

Energiaviisaan bisneksen kehittäjät koolla Seinäjoella 3.-4.11.

Uudet kuluttajalähtöiset ratkaisut ilmastonmuutokseen ja energiakriisiin syntyvät Demos Helsingin ja Sitran innovaatioleireillä marras-joulukuussa. Seinäjoen leirillä kehitetään muun muassa uutta junamatkustamisen muotoa, luodaan pienten kaupunkien taajamiin soveltuva potkukelkkojen vuokrauspalvelu Pariisin Velib-järjestelmän malliin ja tuodaan lähiruokapalveluautokonsepti Pohjanmaalle. 

– Olemme valtavan iloisia, että saimme niin paljon fantastisia ideoita. Seinäjoen leirille valituissa ideoissa on potentiaalia valtakunnallisiksi menestystarinoiksi, sanoo tuomariston edustaja, Demos Helsingin tutkija Tuuli Kaskinen.

– Se, mikä tekee kestävästä elämästä helppoa ja mielekästä, on myös hyvää bisnestä. Energiaviisas bisnes on nopeimmin kasvava uusi markkina, jonka laajenemisen mahdollisuudet ovat globaalisti lähes rajattomat, Kaskinen jatkaa.

Demos Helsingin ja Sitran Peloton Innovation Camp on täysin uusi tapa kehittää uutta liiketoimintaa ja ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Ensimmäinen leiri järjestetään 3.-4.11. Seinäjoella ja toinen 2.-3.12. Helsingissä. Seinäjoen leirillä uusia menestystarinoita kehittävät 60 innokasta muotoilijaa, insinööriä, markkinoijaa, yrittäjää, opiskelijaa, sparraajaa tai muuta entusiastia. Joulukuussa 80 osallistujaa kokoontuu vastaavalle leirille Helsinkiin. Paikan päällä koottavat, monialaiset tiimit ratkovat millaiset tuotteet, palvelut ja uudet bisnesmallit muuttavat tehokkaimmin tapojamme asua, liikkua ja syödä.

– Ruohonjuuritason ideoiden kerääminen ja jalostaminen energiaviisaaksi liiketoiminnaksi sopii erinomaisesti Sitran Energiaohjelman tavoitteisiin, toteaa johtava asiantuntija Vesa-Matti Lahti Sitran Energiaohjelmasta.

Peloton Innovation Campeille haki yhteensä reilu 300 osallistujaa ja yli 100 ideaa. Näiden joukosta tuomaristo valitsi Seinäjoen leirille kuusi ideaa jalostettaviksi prototyypeiksi, joiden tulee vakuuttaa sijoittajat ja mahdolliset kumppanit. Parhaat uudet tuotteet ja palvelut saavan leirin jälkeen tukea jatkokehitykseen.

Leireille päässeet ideat valitsi raati, jonka tuomareina toimivat Bonnierin toimitusjohtaja Marjaana Toiminen, Idealist-yrityksen perustaja Saku Tuominen, mainostoimisto N2:n asiakasjohtaja Pauliina Valpas, erikoistutkija Ari Nissinen Suomen ympäristökeskuksesta, tietokirjailija Jussi Laitinen ja Demos Helsingin tutkija Tuuli Kaskinen.

Leirit ovat kolmevuotisen Peloton-toiminnan loppuhuipennus. Demos Helsingin ja Sitran Peloton-liike on sparrannut eri alojen yrityksiä ja organisaatioita luomaan tuotteita, palveluita ja sosiaalisia innovaatioita, joiden avulla ilmastoystävällisistä valinnoista tulee suomalaisille helppoja ja haluttavia. 

Leirit järjestää Demos Helsinki. Mukana ovat Sitra, Helsingin yliopisto, N2, Seinäjoen Energia, Frami, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Seinäjoen elinkeinokeskus, Semio, Thermopolis, Seinäjoen KOKO-verkosto ja DMP.

Lue lisää Peloton Innovation Campeista ja tutustu Seinäjoen leirille valittuihin ideoihin »

Lisätietoja

Maria Ritola, Demos Helsinki, etunimi.sukunimi@demos.fi, 0400 682 881
Juha Leppänen, Demos Helsinki, juha.leppanen@demos.fi, 040 700 658

Lue lisää Peloton Innovation Campeista ja tutustu Seinäjoen leirille valittuihin ideoihin »
Tutustu aiempaan Peloton-toimintaan »