archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Rakennusten elinkaarimittareita pilotoidaan nyt

Kiinteistö- ja rakentamisalan merkittävät toimijat lähtevät yhteistyössä testaamaan Rakennusten elinkaarimittareita. Green Building Council Finlandin Rakennusten elinkaarimittareiden pilotti käynnistettiin tiistaina 16.4.2013

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Green Building Council Finlandin Rakennusten elinkaarimittareiden pilotti käynnistettiin tiistaina 16.4. Pilottivaiheessa mittaristoa kehitetään yhteistyössä kiinteistö- ja rakentamisalan merkittävien toimijoiden kanssa. Pilottiin osallistuvat ympäristöministeriö, Senaatti-kiinteistöt, Nokia, Skanska, SRV-yhtiöt, Helsingin yliopiston Tila- ja kiinteistökeskus, Pöyry, Ramboll Finland, Helsingin seurakuntayhtymä, Peab Invest sekä Tampereen kaupunki.

Pilotissa mittareiden käytöstä kerätään kokemuksia ja kommentteja hyödyntämällä niitä pilottiorganisaatioiden kohteissa. Mukana on kattavasti sekä suunnitteluvaiheessa olevia rakennuksia, kuten Jätkäsaaren Wood Cityn toimisto-osa, että jo valmiita rakennuksia, kuten Nokia-talo ja Pöyry-talo. Hankkeen tavoitteena on pilotoinnin avulla kehittää mittareita yhä informatiivisemmiksi ja helppokäyttöisemmiksi työkaluiksi.

Lue lisää GBC Finlandin tiedotteesta.

Rakennusten elinkaarimittarien taustalla on Sitran rahoittama ja GBC Finlandin toteuttama Värkki-projekti, joka vastaa asuntoministeri Jan Vapaavuoren johdolla vuonna 2010 valmistellun ERA17-ohjelman kiinteistöjen käyttöä ja omistusta koskevaan toimenpiteeseen. GBC Finlandin tavoitteena on tuoda kestävän kehityksen näkökulma luonnolliseksi osaksi kaikkea kiinteistö- ja rakentamisalan toimintaa. Keväällä 2010 perustetun yhdistyksen jäseninä on yli 100 merkittävää toimialan organisaatiota.

Mistä on kyse?