uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Sitra aloittaa muutosneuvottelut

Sitra käynnistää toimintaa laajasti koskevat muutosneuvottelut. Neuvottelut liittyvät Sitran strategian uudistamiseen, jossa suomalaisten tulevaisuustalo hakee toimintaansa lisää ketteryyttä ja tehokkuutta sekä kustannusten kasvun hillintää pitkällä aikavälillä.

Julkaistu

Sitra antoi henkilöstölleen ilmoituksen muutosneuvotteluista 27.3.2024. Neuvottelut käynnistetään tuotannollisilla ja toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvilla perusteilla.

Muutosneuvotteluissa käsitellään Sitran johtamismallin, toimintamallin sekä organisaation uudistamista.

Suunnitellulla Sitran strategiauudistuksella ja siihen liittyvällä toimintamallin muutoksella tavoitellaan muutosta koko henkilöstön työskentelyyn. Varsinaiset muutosneuvottelut sekä suunnitellut olennaiset muutokset työtehtävissä tai työehdoissa kohdistuvat erityisesti ylimpään johtoon ja keskijohtoon.

Uudistamalla strategiaansa Sitra tavoittelee lisää vaikuttavuutta ja tehokkuutta sekä kustannusten kasvun hillintää pitkällä aikavälillä. Sitra saa sidosryhmiltään erittäin hyvää palautetta työstään tulevaisuuden menestyvän Suomen hyväksi. Sidosryhmien odotukset Sitran uudistumiselle sekä toiminnan tehostamiselle ja vaikuttavuudelle ovat kuitenkin muuttuneet ja kasvaneet.

”Suomen tilanne ja toimintaympäristö ovat muuttuneet dramaattisesti lyhyessä ajassa. Sitran on välttämätöntä uudistua, jotta se voi täyttää tehtävänsä Suomen kestävän talouskasvun ja kansainvälisen kilpailukyvyn tehostajana sekä tulevaisuuden kehitysvaihtoehtojen kartoittajana. Haemme uudistuksilla lisää ketteryyttä ja tehokkuutta Sitran toimintaan”, Sitran yliasiamies Atte Jääskeläinen perustelee.

Sitrassa on tehty pitkäjänteisesti työtä toiminnan uudistamiseksi, ja nyt muutosneuvotteluissa käsiteltävät uudistukset jatkavat tätä kehitystä. Muutosneuvottelut käynnistyvät heti pääsiäisen jälkeen. Ne kestävät vähintään kuusi viikkoa, ellei neuvotteluissa toisin sovita.

Sitrassa on tällä hetkellä työsuhteessa 188 henkilöä, joista noin 40 prosenttia on määräaikaisia asiantuntijoita.

Eduskunta perusti Sitran vuonna 1967 rakentamaan tulevaisuuden menestyvää Suomea. Sen tehtävä on määritelty laissa. Sitra ei käytä verorahaa valtion budjetista. Suomalaisten tulevaisuustalo hankkii rahat toimintaansa sijoitusmarkkinoilta.     

Mistä on kyse?