Arvioitu lukuaika 1 min

Sitra fasilitoi tekoälyinternaattia

Työn ja yhteiskunnan muutos -työryhmän internaattipäivä osa laajempaa Tekoälyaika-hanketta.

Kuva: Susa Junnola Copyright: Susa Junnola.

Julkaistu

Sitra fasilitoi tänään työ- ja elinkeinoministeriön alla toimivan Työn ja yhteiskunnan muutos -työryhmän tekoälyinternaattia.

Päivän tarkoituksena on vetää yhteen työryhmän keskusteluja ja kiteyttää sen johtopäätöksiä. Temaattisista aiheista esillä ovat muun muassa tekoälyn vaikutukset kasvuun, työllisyyteen, työmarkkinadynamiikkaan ja osaamisvaatimuksiin, alustatalous sekä teknologiseen muutokseen liittyvät eettiset kysymykset. Päivän sparraajina toimivat Olli Kärkkäinen Nordeasta, Petri Rouvinen Etlasta ja Katri Saarikivi Helsingin yliopistosta.

Viime syksynä työnsä aloittaneen työryhmän puheenjohtajana toimii Osmo Soininvaara ja sen työskentelyssä ovat edustettuina laaja-alaisesti erilaiset yhteiskunnalliset tahot.

Työn ja yhteiskunnan muutos -työryhmän työskentely on osa laajempaa Tekoälyaika-hanketta. Hankeen väetäjänä toimii Pekka Ala-Pietilä.

Ota yhteyttä
 
Paavali Kukkonen

Teema

Uusi työelämä ja kestävä talous

Sitran Uusi työelämä ja kestävä talous -teema edistää työhön ja talouteen liittyvien uudenlaisten ratkaisujen kokeilua ja käyttöönottoa Suomessa. Kannustamme yksilöitä, yrityksiä ja muita organisaatioita varautumaan työelämän muutoksiin ja haluamme tarjota tähän myös työkaluja.

Julkaistu

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?