archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra hakee kaupunkeja resurssiviisaustyöhön

Sitra kehittää resurssiviisaan kaupungin toimintamallia ja etsii nyt hankkeeseen kumppanikaupunkeja.

Julkaistu

Sitra kehittää resurssiviisaan kaupungin toimintamallia ja etsii nyt hankkeeseen kumppanikaupunkeja, jotka ovat kiinnostuneita löytämään uusia mahdollisuuksia, bisnestä ja hyvinvointia luonnonvarojen käytön ja päästöjen vähentämisestä.

Sitra kutsuu suomalaisia kaupunkeja mukaan kehittämään resurssiviisauden toimintamallia. Sitra on kehittänyt resurssiviisaan alueen johtamisjärjestelmä- ja yhteistyömallia viime keväästä lähtien yhteistyössä Jyväskylän kanssa. Nyt mukaan kutsutaan muitakin alueellisesta resurssiviisaudesta kiinnostuneita kaupunkeja.

Sitran rakentaman resurssiviisaan toimintamallin tavoitteena on vastata kaupunkien tarpeisiin raaka-aineiden ja energian hinnan heilahdellessa, talouden epävarmuuksissa ja ilmastonmuutoksen edetessä. Resurssiviisas toiminta tarkoittaa luonnonvarojen käytön ja päästöjen vähentämistä niin, että samalla hyvinvointi alueella kasvaa. Uudistamalla kaupungin, yritysten, organisaatioiden ja asukkaiden toimintatapoja voidaan luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia, kasvua ja hyvinvointia.

Mukaan haettavien kaupunkien tehtävänä on auttaa suunnittelemaan resurssiviisasta toimintamallia, joka aidosti vastaa kaupunkien tarpeita ja on sovellettavissa ympäri Suomen. Sitra tarjoaa kaupungeille näköalapaikan resurssiviisaan yhteiskunnan kehittämiseen, tietoa, ideoita ja viestintäapua.

Sitra valitsee kehittämistyöhön mukaan 5-10 suurta ja/tai keskisuurta kaupunkia. Sitra painottaa valinnassa kaupunkien sijoittumista maantieteellisesti niin, että kumppanikaupunkeja saadaan eri puolille Suomea. Lisäksi valinnassa huomioidaan kaupunkien omat toimet resurssitehokkuuteen ja kestävään kehitykseen liittyen.

 Lisätietoja kaupunkien valinnasta löytyy täältä.

Mistä on kyse?