archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra käynnistää 40-vuotisjuhlansa

Sitra on 40-vuotisjuhlansa kunniaksi ostanut Duodecimin Terveyskirjaston sisällöt koko kansan käyttöön vuoden 2007 loppuun saakka. Sähköinen www.terveyskirjasto.fi-sivusto on kattava ja ajantasainen tietopankki terveydestä.

Julkaistu

Maksuton terveyskirjasto koko kansan käyttöön

Sitra on 40-vuotisjuhlansa kunniaksi ostanut Duodecimin Terveyskirjaston sisällöt koko kansan käyttöön vuoden 2007 loppuun saakka. Sivusto www.terveyskirjasto.fi on kattava ja ajantasainen tietopankki terveydestä.

– Sitran tehtävänä on perustamisesta saakka ollut suomalaisten hyvinvoinnin parantaminen. Halusimme käynnistää juhlavuotemme teolla, josta kaikki suomalaiset hyötyvät. Terveyskirjastosta kansalaiset saavat luotettavaa, tuoretta ja helposti ymmärrettävää terveystietoa, yliasiamies Esko Aho kertoo.

Terveyskirjaston takana on viime vuonna 125-vuotisjuhlavuottaan viettänyt Suomalainen Lääkäriseura Duodecim. Lääkärikirja Duodecim ja Terveyskirjaston muut monipuoliset sisällöt perustuvat Duodecimin julkaisemiin lääkäreiden oppikirjoihin ja hoitosuosituksiin. Terveyskirjaston sisällöt ovat johtavien asiantuntijoiden tarkistamia. Duodecimin tärkeimmät kumppanit sisällöntuotannossa ovat Kansanterveyslaitos, Lääketietokeskus ja Suomen Punainen Risti.

– Duodecim on tuonut parhaan lääketieteellisen tiedon suuren yleisön ulottuville jo vuodesta 1889, jolloin perustettiin Terveydenhoitolehti. Seura jatkaa perustajiensa viitoittamalla tiellä, mutta nyt nykyaikaisemmilla jakelukanavilla, Duodecim-seuran puheenjohtaja professori Kimmo Kontula sanoo.

Nyt kaikille kansalaisille vuodeksi avattavaa terveyskirjastoa on kehitetty suuren yleisön käyttöön jo vuosituhannen vaihteesta lähtien. STM:n vuosina 2005–2006 tukemassa hankkeessa sisältöjä on tuotu osaksi kuntien ja sairaanhoitopiirien palvelusivustoja.

– Duodecimin ja Sitran yhteinen panostus ensi vuodelle on merkittävä ja mahdollistaa sisältöjen kansallisen koekäytön jatkamisen. Se tekee mahdolliseksi saada kansalaispalautetta palvelun sisällöistä ja toimivuudesta sekä jatkaa yhteistyön kehittämistä kuntien ja sairaanhoitopiirien kanssa, Kustannus Oy Duodecimin toimitusjohtaja Pekka Mustonen sanoo.

Tulevaisuuden tavoitteena on integroida sisällöt osaksi terveydenhuollon sähköisiä peruspalveluja. Sitra tulee panostamaan hankkeeseen myös jatkossa, jotta tiedon hakeminen ja hallinta saadaan laajennettua kaikille kansalaisille tarkoitetuksi sähköiseksi asioinniksi saakka.

– Duodecim on tässä keskeinen yhteistyökumppani, sillä heidän suorittamansa vuosikymmenten ponnistelu ja saavutettu korkea kansainvälinen osaamisen taso luovat edellytykset läpimurtoihin sekä kotimaassa että kansainvälisillä markkinoilla, Terveydenhuollon ohjelman johtaja Hannu Hanhijärvi kertoo.

Sitran juhlavuoden tapahtumat jatkuvat läpi vuoden

Sitra haluaa 40-vuotisjuhlavuoden tapahtumien avulla lisätä suomalaisten hyvinvointia ja vahvistaa innovaatiotoimintaa kansainvälisessä ympäristössä.

Kansainvälisistä seminaareista ja tilaisuuksista koostuva vuosi huipentuu marraskuussa Sitran historiateoksen julkistamiseen sekä joulukuussa pidettävään globaalin toimintaympäristön tulevaisuutta visioivaan huippuseminaariin.

Juhlavuosi näkyy Sitran ilmeessä tunnuksena, joka kuvaa Sitran vuosikymmeniä jatkunutta työtä Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Lisätietoja

Sitra
Terveydenhuollon ohjelma, ohjelmajohtaja Hannu Hanhijärvi, puh. (09) 6189 9440
Viestintäpäällikkö Laura Niemi, puh. 050 373 8602

Terveyskirjasto
Kustannus Oy Duodecimin toimitusjohtaja Pekka Mustonen, puh. 050 595 9730

Duodecim

Duodecimin puheenjohtaja Kimmo Kontula, puh. 0500 850 260
Duodecimin pääsihteeri Ilkka Rauramo, puh. 050 336 6635

Sitra – 40 vuotta innovaatioita (pdf) »

Mistä on kyse?