archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra lahjoittaa kirjastoihin 600 yrittäjyydestä kertovaa kirjaa

Taivas+Helvetti Vol. 2 valottaa suomalaisten yrittäjien kokemuksia yrittäjyydestä. Kirja on suunnattu etenkin nuorille lukijoille.

Julkaistu

Sitra lahjoittaa yhteensä kuusisataa Taivas+Helvetti vol. 2 -kirjaa kirjastoihin eri puolille maata, jotta kaikki halukkaat lukijat voivat tutustua suomalaisten yrittäjien elämäntarinoihin ja kokemuksiin yrittäjyydestä. Lahjoitus mahdollistaa samalla sen, että kuusisataa opintonsa päättävää nuorta saa kirjan ensi keväänä valmistujaislahjaksi.

Ensimmäinen yrittäjien haastatteluihin perustuva Taivas+Helvetti-kirja ilmestyi viime vuonna. Jatko-osa Taivas+Helvetti vol. 2 sisältää 21 uutta tarinaa. Äänessä on yrittäjiä eri toimialoilta, kaikista ikäluokista ja kaikkialta Suomesta. Heidän inspiroivat ja tulevaisuuteen uskoa luovat esimerkkinsä on suunnattu etenkin nuorille lukijoille.

”Suomalaiset nuoret arvostavat ja haluavat tehdä merkityksellistä työtä. Yrittäjyys on yksi tapa työllistää itsensä ja toteuttaa omia arvojaan”, toteaa Sitran johtaja Timo Lindholm.

Työelämä on suurten muutosten edessä. Perinteisiä työpaikkoja häviää esimerkiksi teollisuudesta ja kaupan alalta, ja tilalle tarvitaan uudenlaista työtä. Sitä syntynee etenkin palvelualoille. Myös pitkät työurat ovat jatkossa enemmän poikkeus kuin sääntö, mikä vaatii työntekijöiltä uudenlaista asennetta.

”Yrittäjien tarinat kertovat luovuudesta, rohkeudesta ja sinnikkyydestä – ominaisuuksista, joita työelämässä tarvitaan toimenkuvasta ja toimialasta riippumatta”, Lindholm muistuttaa.

Karo Hämäläisen ja Mika Mäkeläisen kirjoittama Taivas + Helvetti Vol. 2 ilmestyi syyskuussa 2014. Sen on kustantanut One on One Publishing Oy. Jokaista myytyä kirjaa kohden tekijätiimi lahjoittaa yhden kirjan koulusta tai opinnoistaan valmistuvalle nuorelle. Ensimmäisen Taivas+Helvetti-kirjan sai viime vuonna lahjaksi noin 14 000 nuorta.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on tulevaisuusorganisaatio, joka tekee töitä Suomen kilpailukyvyn ja suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi.  Vuoden 2014 alussa aloittanut Kestävän hyvinvoinnin ja työn toimintamallit -teema edistää talouteen ja työhön liittyvien uudenlaisten ratkaisujen kokeilua ja käyttöönottoa.

Mistä on kyse?