archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra sijoittaa älykkääseen energiarahastoon

Julkaistu

Sitra on vuodenvaihteessa sijoittanut hollantilaisen Set Venturesin hallinnoimaan rahastoon SET Fund II. Tuore rahoituskierros tuo rahastolle lähes 60 miljoonan sijoitusvarat älykkäisiin energiaratkaisuihin. Rahaston tavoitteena on aikaisen kasvuvaiheen yrityssijoitusten kautta edistää energiatehokkuutta ja tukea energiasektorin transformaatiota kohti uusiutuvia energialähteitä.

Set Fund II sijoittaa eurooppalaisiin aikaisen kasvuvaiheen yrityksiin, jotka vaikuttavat energian tuotantoon, jakeluun, varastointiin ja käyttöön. Tällä hetkellä rahaston salkussa ovat Sefaira, LUXeXcel, 4energy sekä Sonnen, ja sijoitusten määrän odotetaan kasvavan seuraavina vuosina 10–15 yhtiöön.

Energiasektorilla on käynnissä perustavaa laatua oleva murros. Pariisin ilmastosopimus ja EU:n politiikkalinjaukset ohjaavat investointeja lisääntyvissä määrin kohti uusiutuvaa energiaa. Markkinoille on myös tulossa useita keskeisiä teknologioita entistä paremmalla kustannus-hyöty -suhteella, samoin kuin uusia hajautettuja ja kestäviä energiaratkaisuja.

”Sitra odottaa rahaston löytävän myös Suomesta yrityksiä, joiden kasvun rahoituksessa ja Euroopan markkinoille pääsyssä SET Ventures voi niitä auttaa. Samalla sijoitus rahastoon vahvistaa Sitran kansainvälisiä verkostoja sekä lisää ymmärrystä kansainvälisten markkinoiden kehityksestä”, toteaa Sitran johtaja Sami Tuhkanen.

SET Fund II:n rahaston ankkurisijoittajia ovat RWE-konserniin kuuluva energiayhtiö Essent sekä energiayhtiö DELTA, ja vuodesta 2014 myös Topfonds Gelderland -rahasto. Vuodenvaihteessa uusina sijoittajina rahastoon liittyivät Sitran ohella Euroopan investointirahasto EIF, Shell-konsernin sijoitusyhtiö Shell Technology Ventures, belgialainen sijoitusyhtiö Korys sekä Brabant Development Agency (BOM). Kaikkiaan Set Ventures hallinnoi rahastoissaan yhteensä 100 miljoonan euron sijoitusvaroja.

Lisätietoja

johtaja Sami Tuhkanen, Sitra, p. +358 40 548 3482, sami.tuhkanen@sitra.fi
johtava asiantuntija Markku Sjöstedt, Sitra, p.+358 50 3521514, markku.sjostedt@sitra.fi
toimitusjohtaja Rene Savelsberg, Set Ventures, tel. + 31 6 22 938536, renesavelsberg@setventures.com

Katso Rene Savelsbergin haastattelu (kuvattu Lahdessa syksyllä 2015):

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings


SET Ventures
Vuonna 2007 Amsterdamissa perustettu SET Ventures on sijoittanut eurooppalaisiin teknologiayhtiöihin, jotka vaikuttavat energiasektorin tulevaisuuteen. Rahasto keskittyy laveasti innovatiiviseen energian tuotantoon, jakeluun ja varastointiin sekä energiatehokkuuteen. Sijoittamisessa pääsijalla ovat yhtiöt, jotka kehittävät ohjelmistopohjaisia palveluja eli älykkäitä energiaratkaisuja. www.setventures.com

Mistä on kyse?