archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra tekee sijoituksen Lifeline Venture Fund I -pääomarahastoon

Lifeline Ventures perustaa uuden 20 miljoonan euron pääomarahaston kansainvälistä markkinajohtajuutta hakeville terveys-, peli- ja teknologiayrityksille.

Kirjoittaja

Saara Malkamäki

Asiantuntija, Terveyttä datasta

Julkaistu

Sitra tekee sijoituksen uuteen Lifeline Ventures Fund I -pääomarahastoon, joka sijoittaa kansainvälistä markkinajohtajuutta tavoitteleviin terveys-, peli- ja teknologiayrityksiin. Ensimmäisessä vaiheessa uusi rahasto on kooltaan 20 miljoonaa euroa ja sen sijoittajat ovat Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Kasvurahastojen Rahasto, Sitra, Finnvera, Troll Ventures ja Juuranto Invest.

Lifeline Ventures koostuu kokeneista sarjayrittäjistä, jotka antavat oman osaamisensa yritysten kehittämisestä, kasvattamisesta ja kansainvälistämisestä suomalaisten aloittavien yrittäjien käyttöön. Rahaston perustajat ovat luoneet kattavat verkostot niin kansainvälisiin rahastoihin ja enkelisijoittajiin kuin myös suomalaisiin alkaviin yrittäjiin.

”Sijoitamme yrityksiin tarpeen mukaan kymmenistä tuhansista aina miljooniin euroihin asti. Tulemme erityisen mielellämme mukaan yrityksiin aivan alkuvaiheessa, kun yrityksen kulttuuri ja tavoitteet ovat vasta muodostumassa”, toteavat Lifeline Venturesin perustajat Petteri Koponen ja Timo Ahopelto.

Lifeline Ventures sijoittaa pääosin Suomeen, josta on muodostumassa yksi Euroopan kiinnostavimmista startup-keskuksista. Suomessa kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa kokeneet sarjayrittäjät, halu luoda merkittäviä yrityksiä, osaava työvoima sekä kansainväliset ja paikalliset pääomasijoittajat.

Lue lisää aiheesta:
Suomeen syntyi uusi riskirahasto – Lifeline Ventures keräsi 20 miljoonaa sijoitettavaa (Talouselämä 19.3.2012)
Lifeline Ventures Announces €20 Million Fund (www.arcticstartup.com 19.3.2012)

Mistä on kyse?