uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Sitra vastaa Heikki Pursiaisen kolumniin Suomen Kuvalehdessä

Ekonomisti Heikki Pursiainen kirjoitti Suomen Kuvalehteen Sitra-aiheisen kolumnin. Tässä vastauksemme Pursiaisen tekstiin.

Julkaistu

Sitran työnä on edistää Suomen kehitystä, kasvua ja hyvinvointia

Heikki Pursiainen rinnasti Suomen Kuvalehden kolumnissaan Sitran tutkimuslaitoksiin. Rinnastus on virheellinen. Sitran lakisääteisenä tehtävänä on tulevaisuuden menestyvä Suomi. Keinovalikoima on eri kuin tutkimuslaitoksilla. Sitra tuottaa tietoa päätöksenteon tueksi, tekee ja rahoittaa kokeiluja sekä tuo erilaisia toimijoita yhteen ratkomaan ongelmia ja kehittämään uutta.

Vuonna 2022 rahoitimme sataa kokeilua, joissa mm. etsittiin uusia digitaalisia hoitomuotoja sairauksiin ja uudenlaisia tapoja kansalaisten osallistumiselle yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Kokosimme toimijat laatimaan Suomelle datatalouden kansallisen tiekartan. Käynnistimme toivotun koulutuksen EU-osaamisen kehittämiseksi. Astetta alemmas -energiansäästökampanja, jonka avulla Suomi säästyi viime talvena sähkökatkoilta, syntyi Sitran aloitteesta.

Sitran työ on osa Suomen TKI-panostuksia. Sitä hyödyntävät niin yritykset, kunnat, valtionhallinto, järjestöt kuin opiskelijatkin. Tuoreen sidosryhmäkyselyn mukaan 74 prosenttia vastaajista pitää Sitran toimintaa Suomen tulevaisuuden rakentajana tärkeänä. 70 prosenttia katsoo, että Sitra on kehittänyt toimintamalleja, jotka ovat edistäneet Suomen kehitystä, kasvua ja hyvinvointia.

Sitraa myös valvotaan monin tavoin. Hallintoneuvoston, hallituksen ja tilintarkastajien lisäksi työtämme kirittävät kansainvälinen asiantuntijaryhmä ja sijoitustoiminnan sparraajat. Sijoitustemme vastuullisuutta arvioi mm. alan arvostetuimpiin kuuluva organisaatio PRI, jolta saimme jälleen viime vuodelta erittäin hyvät arviot.

Elina Ravantti
Sitran viestintäjohtaja

Mistä on kyse?