archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitran Ratkaisu 100 yhteistyöhön MTV Uutisten kanssa

Sitran Ratkaisu 100 -haastekilpailu tähtää tarjoamaan ratkaisuja yhteen Suomen kiperimmistä ongelmista. Mikä haaste ratkaistaan? Sitä kysymme suomalaisilta yhteistyössä MTV Uutisten kanssa.

Kirjoittaja

Heli Nissinen

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Sitran Ratkaisu 100 -haastekilpailu tähtää tarjoamaan ratkaisuja yhteen Suomen kiperimmistä ongelmista. Mikä haaste ratkaistaan? Sitä kysymme suomalaisilta yhteistyössä MTV Uutisten kanssa.

Keväällä kysyimme suomalaisilta, mikä on Suomen tulevaisuuden tärkein haaste: huoli, ongelma tai mahdollisuus. Kysymys sai aikaan aktiivista keskustelua ja saimme yli tuhat ehdotusta Suomen tärkeimmästä ongelmasta. Ehdotuksista on nyt rajattu neljä haastetta, joista yhdestä tulee haastekilpailulla ratkaistava ongelma. Neljä Ratkaisu 100 -haastevaihtoehtoa paljastetaan ja avoin äänestys haasteista starttaa verkossa 8.9.2016. Kuka tahansa voi olla mukana päättämässä, mikä ongelma ratkaistaan Suomen juhlavuonna 2017.

Keskustelua haasteista herättelemme yhteistyössä MTV Uutisten kanssa verkossa, televisiossa ja yhteisissä tilaisuuksissa.

”Jotta kaikki saisivat mahdollisuuden osallistua keskusteluun ratkaistavasta ongelmasta ja kehitetyistä ratkaisuista, on mielekästä tehdä yhteistyötä suuren mediatalon kanssa”, kertoo Sitran yliasiamies Mikko Kosonen. ”Toivomme, että Ratkaisu 100:sta tulee aidosti jokaisen suomalaisen oma haastekilpailu, jossa löydetään uusia ratkaisuja satavuotiaan Suomen hyväksi”, Kosonen jatkaa.

Kun kilpailulla ratkaistava haaste on valittu, haemme tiimejä kehittelemään ongelmalle käytännön ratkaisuja.

”Tässä haetaan innovatiivisia ratkaisuja Suomen käynnissä oleviin muutoksiin. Medialle on luontevaa olla mukana nostamassa näitä aiheita keskusteluun ja välittää niistä tietoa”, sanoo MTV Uutisten vastaava päätoimittaja ja Mediahubin toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Yhdessä MTV:n Mediahubin kanssa tuotamme sekä erilaisia verkkosisältöjä että järjestämme tapahtumia SuomiAreena goes -tapahtumakonseptin alla.

Neljästä haastevaihtoehdosta käydään keskustelua Helsingin keskustan Akateemisessa kirjakaupassa 8.9. klo 17-18. Tilaisuuteen voi osallistua myös verkon välityksellä.

Yhteistyökumppaneina Ratkaisu 100 -haastekilpailulla toimivat Mediahub Helsinki, SuomiAreena ja Suomi 100. Sitra on SuomiAreenan virallinen yhteistyökumppani vuonna 2017. Ratkaisu 100 on myös osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ja Sitran 50v-juhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Mistä on kyse?