archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitran Ympäristöohjelma sijoittaa Stellac Oy:n kansainvälistymiseen

Sitran Ympäristöohjelma sijoitti mikkeliläisen puun lämpökäsittelyuuneja valmistavan Stellac Oy:öön.

Julkaistu

Sitran Ympäristöohjelma sijoitti mikkeliläisen puun lämpökäsittelyuuneja valmistavan Stellac Oy:öön. Muita rahoittajia ovat OKO Venture Capital Oy ja joukko yksityishenkilöitä.  

Stellac Oy kehittää, suunnittelee, markkinoi ja valmistuttaa puun lämpökäsittelyuuneja. Stellac Oy on onnistunut hankimaan merkittävän aseman puun lämpökäsittelyyn tarkoitettujen laitteistojen globaalina markkinajohtajana. Yhtiön uudet tuotteet ja toteutuneet merkittävät avaukset vahvistavat yhtiön asemaa kasvavilla markkinoilla.  

– Puun lämpökäsittely on ympäristöystävällinen menetelmä, jolla puun ominaisuuksia ja väriä voidaan muokata halutun kaltaiseksi. Lämpökäsitelty puu soveltuu hyvin esimerkiksi uhanalaisten trooppisten puulajien tai ympäristöriskiksi muodostuneen painekäsitellyn puunkorvaamiseen.Yhtiön tuotteet mahdollistavat puun käsittelyprosessin muuttamisen vähemmin ympäristöä rasittavaksi ja siten yhtiö sopii siten hyvin Sitran Ympäristöohjelman sijoituskohteeksi, toteaa Sitran ympäristöohjelman liiketoimintajohtaja Heikki Sundquist.  

Sitran Ympäristöohjelma etsii ratkaisuja ympäristötekniikan ja -osaamisen viennin vauhdittamiseksi ja kasvun nopeuttamiseksi yhtena keinonaan pääomasijoittaminen alan yrityksiin.

– Ympäristöhaasteet ovat globaaleja ja ympäristöteknologian markkinat ovat voimakkaassa kehitysvaiheessa. Stellac on päässyt hyvin kasvun alkuun ja on suuntautumassa kansainvälisille markkinoille, toteaa Sitran ympäristöohjelman johtaja Jukka Noponen.

Lisätietoja

Liiketoimintajohtaja Heikki Sundquist
Puh. 050 387 3193

Ohjelmajohtaja Jukka Noponen
Puh. 040 587 4323

Stellac Oy:n Internet-sivut: www.stellac.fi »  

Mistä on kyse?