archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sote-johtamisen työkaluja kehitetään Tampereella

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistaminen muuttaa johtamista. Jatkossa palveluita tuotetaan asiakaslähtöisesti usean toimijan verkostoissa. Kokonaisuuden hallintaan tarvitaan uusia työkaluja, joita on lähdetty kehittämään Pirkanmaalla.

Julkaistu

Tulevaisuuden sote-palvelut tuotetaan verkostoissa, jonka muodostavat julkinen, yksityinen ja järjestösektori. Lisäksi asiakkaan tarpeiden huomioiminen palveluissa nousee keskeiseksi tekijäksi. Sote-palveluiden järjestäjältä edellytetään uudenlaista johtamista, vankkaa hankintaosaamista ja palveluiden vaikuttavuuden arviointia sekä käytännön työkaluja.

Pirkanmaalla muutosta valmistellaan Pirkanmaa2019-hankkeessa. Muun muassa hyvinvointipalvelujen allianssimalli on jo valmisteilla Tampereella ja kokeilu alkaa keväällä 2018. Tampereen kaupunki, Sitra, Pirkanmaan liitto ja Taysin Sydänsairaalan ovat aloittaneet sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestäjille tarkoitetun johtamisen käsikirjan kokoamisen.

Sitran tavoitteena on hankkia kokemuksia ja tietoa uudenlaisten toimintamallien ja työkalujen vaikutuksista. Kokemukset arvioidaan ja hyviksi havaitut mallit jaetaan myös muiden toimijoiden käyttöön.

”Tampereen hankkeissa kokeillaan muilta toimialoilta tuttua allianssimallia perus- ja erikoissairaanhoidossa. Uudenlaiset toimintatavat monituottajaympäristöissä ovat erityisen kiinnostavia ja kokeiluilla saamme arvokasta tietoa niiden toimivuudesta. Opit kootaan käsikirjaan kaikkien toimijoiden hyödynnettäväksi”, sanoo johtava asiantuntija Kimmo Haahkola Sitrasta.

Lue lisää Tampereen kaupungin tiedotteesta.

Mistä on kyse?