archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Suomalaiset käyttäisivät terveydenhuollon Internet-palveluita – jos niitä olisi vain tarjolla

Jopa 70 prosenttia vastaajista haluaisi varata ajan tai katsoa omia potilastietojaan internetissä.

Julkaistu

Uutinen 14.11.2007 

Reilusti yli puolet suomalaisista käyttäisi mieluummin terveydenhuollon sähköisiä palveluita kuin hoitaisi asioitaan puhelimitse tai henkilökohtaisesti. Terveydenhuollon ammattilaiset ja Internet ovat tärkeimmät ja mieluisimmat kanavat terveystiedon hankinnassa. Tiedot ilmenevät TNS Gallupin syys- lokakuussa tekemästä Terveydenhuoltobarometrista, jonka tiedot kerättiin valtakunnallisesti edustavan, Internet-pohjaisen paneelin avulla.

Barometrin mukaan suomalaiset ovat kiinnostuneita terveydenhuollon sähköisistä palveluista. 70 prosenttia vastaajista haluaisi varata ajan tai katsoa omia potilastietojaan internetissä. Lähes kaksi kolmasosaa käyttäisi terveydenhuollon sähköisiä lomakkeita ja tarkistaisi omia tutkimustuloksia (esim. laboratoriokokeet). Kuitenkin vain pieni osa kyselyyn vastanneista oli käyttänyt terveydenhuollon Internet-palveluita. Asiaa selittänee pitkälti se, että palveluita ei ole vielä kovin laajasti tarjolla.

Tutkimus toteutettiin ensimmäisen kerran keväällä 2007. Nyt toteutettuun tutkimukseen osallistui yhteensä 1026 iältään 15-79 -vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen tilasivat Lääketietokeskus, Sitra, Oriola, AstraZeneca ja MSD Finland. 

Tiedote 14.11.2007:
TERVEYDENHUOLTOBAROMETRI
Suomalaiset käyttäisivät terveydenhuollon Internet-palveluita – jos niitä olisi vain tarjolla»

Mistä on kyse?