archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Suomalaisten tuotteiden tuotevalikoima Pietarissa kasvaa

Suomalaisilla elintarvikkeilla on Venäjällä hyvä maine. Marraskuusta lähtien niiden saatavuus paranee huomattavasti, kun uusi logistiikkaa hoitava yritys Fintorus Oy ja sen venäläinen tytäryhtiö OOO Finprod aloittavat toimintansa.

Julkaistu

Kalaa, marjoja, kauratuotteita ja lähdevettä

Suomalaisilla elintarvikkeilla on Venäjällä hyvä maine. Marraskuusta lähtien niiden saatavuus paranee huomattavasti, kun uusi logistiikkaa hoitava yritys Fintorus Oy ja sen venäläinen tytäryhtiö OOO Finprod aloittavat toimintansa.

Fintoruksessa on mukana neljän perustajayhteisön lisäksi 16 elintarvikealan yritystä. Tuotevalikoimassa on suomalaisia erikoistuotteita ja tuoretuotteita, joita aiemmin on ollut vaikea viedä. – Mukana olevien yritysten yhteistyö mahdollistaa sen, että voimme viedä Suomesta monia venäläisten arvostamia suomalaisia elintarvikkeita ja vielä kohtuuhintaan, sanoo Fintoruksen toimitusjohtaja Jyrki Jauhiainen. Hän vetää myös Venäjälle perustettua tytäryhtiötä OOO Finprodia, jonka myyntipäällikkönä on aloittanut Elena Jatsuk. Aluksi yritys myy tuotteita Pietarin alueella, jatkossa tuotteita saa myös Moskovasta.

Tuotevalikoima koostuu suomalaisista erikoistuotteista. Tuotteet kootaan eri puolilta Suomea Kaakkois-Suomessa sijaitsevaan terminaaliin, josta ne saadaan tuoreena ja järkevällä logistiikalla Venäjälle. Tämä mahdollistaa, että tarjolla on mm. monipuolisesti kalajalosteita, marjatuotteita, terveysvaikutteisia kauratuotteita ja pullotettua lähdevettä. Myös perinteisten suomalaisten sieni- ja riistajalosteiden valikoima lisääntyy. Suomalaisista elintarvikkeista on kerrottu venäjän kielellä laajemmin juuri avatuilla internetsivuilla: www.foodfromfinland.com

Yrityksen perustaminen on käynnistynyt Sitran Elintarvike- ja ravitsemusohjelma ERAn Venäjä-klusterin aloitteesta. Sitran ERA-ohjelman tavoitteena on lisätä elintarvikealan kansainvälistä kilpailukykyä.  – Venäjä on merkittävä vientimaa. Suurten suomalaisten elintarvikeyritysten tuotteita on jo saatavissa Venäjältä. Tällä tavalla myös pienempien yritysten erikoistuotteet saadaan venäläisille herkuttelijoille, Sitran ERA-ohjelman kehitysjohtaja Liisa Rosisanoo.

Fintorus Oy

Perustajat

Sitra
Luoteis-Venäjä Rahasto
Tradeka Oy (tavaratoimitukset omiin Pietarin Super-Siwa myymälöihin)
Oy J Jauhiainen Logistics Ltd

Muut osakkaat

Bioferme Oy (Yosa kauravälipalat)
Oy Biofincon Ab (elintarvikkeiden lisä- ja apuaineet)
Finnspring Oy (lähdevedet ja Thunder energiajuoma)
Kaskein Marja Ky (hedelmäsokerilla makeutetut hillot ja mehut)
Oy Korv-Görans Kebab Ab (kebab tuotteet)
Lieksan Laatuherkut Oy (rahkatuotteet, sulatejuusto, maustevoi)
Neomed Oy (pellavaöljytuotteet ihmisille ja hevosille)
Pakkasmarja Oy (pakastetut marjatuotteet)
Polarsiitake Oy (siitakesienet)
Oy Primula Ab (bake off sämpylät)
Saarioinen Oy (makkarat)
Tuoreverkko Oy (vihannekset)
Vaissi Oy (kaalinlehdet, kaalikääryleet)
V.Hukkanen Oy (kalajalosteet)
Viinisorsa (riistajalosteet)
Oy Wikholm Food Trade Ltd (bake off leivonnaiset)

Lisätietoja

Fintorus Oy/OOO Finprod
Toimitusjohtaja Jyrki Jauhiainen, puh. +7 921 402 2273, 050 552 1417   Hallituksen puheenjohtaja Waldemar Tuutti, puh. 0400 453 141
Myyntipäällikkö Elena Jatsuk, puh. +7 921 966 9998
Sitra
Kehitysjohtaja Liisa Rosi, puh. 040 5076041

Mistä on kyse?