archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Talouskasvun Intia ja korkean teknologian Suomi ovat mahdollisuuksien maita toisilleen

Sitran raportti kannustaa suomalais-intialaisen taloudellisen yhteistyön syventämiseen. Sitran Intia-ohjelman puitteissa tuotetussa raportissa Prospects for India-Finland Economic Cooperation luodaan katsaus liiketoiminta-alueisiin, joiden puitteissa intialaiset tutkijat näkevät kasvavia mahdollisuuksia sekä Intiaa että Suomea hyödyttävälle taloudelliselle yhteistyölle.

Julkaistu

Sitran raportti kannustaa suomalais-intialaisen taloudellisen yhteistyön syventämiseen

Taloudellisesti huippuvauhtia kasvavan Intian markkinat herättävät kiinnostusta Suomessa. Sitran Intia-ohjelman puitteissa tuotetussa raportissa Prospects for India-Finland Economic Cooperation luodaan katsaus liiketoiminta-alueisiin, joiden puitteissa intialaiset tutkijat näkevät kasvavia mahdollisuuksia sekä Intiaa että Suomea hyödyttävälle taloudelliselle yhteistyölle.  

– Jos Suomesta halutaan päästä Intian markkinoille, nyt on aika toimia, Sitran Intia-ohjelman vetäjä Vesa-Matti Lahti Sitrasta kiteyttää.  

Raportista käy ilmi, että korkean teknologian Suomessa sekä nopeasti kasvavassa Intiassa on aloja, joiden hyödyntämisestä olisi merkittävää etua kummallekin maalle.  

– Mahdollisuuksia yhteistyölle ja liiketoiminnalle on monella eri alalla. Raportista nousevat kiinnostavina esimerkkeinä esimerkiksi elintarvikkeiden kylmäkuljetukset, säilytykset, pakkaukset sekä teollisuuden ympäristöteknologia. Lisäksi monilla tuotantoaloilla on tarvetta näiden teknologioiden uudistamiseen, Vesa-Matti Lahti kertoo.                  

Uusille avauksille tilaus sekä Suomessa että Intiassa  

Sitra on tuottanut raportin yhteistyössä intialaisen National Council of Applied Economic Research -tutkimusinstituutin kanssa. Raportin ovat kirjoittaneet Shashanka Bhide, Dripto Mukhopadhyay sekä Divjot Singh.

Tutkimuksessa esitetyt suositukset perustuvat erityisesti intialaisten talouselämän vaikuttajien ja ekonomistien haastatteluihin. Heitä pyydettiin analysoimaan teollisuutta, kauppaa sekä investointeja ja sitä kautta identifioimaan sekä Intiaa että Suomea hyödyttäviä yhteistyön alueita.  

Raportissa tarkastellaan erityisesti vaatetusalaa, elintarviketeollisuutta, ympäristöteknologiaa, telekommunikaatiota, kemikaaliteollisuutta, sementin ja teräksen tuotantoa sekä autotuotantoa ja -teknologiaa. Kunkin alan kohdalla on pyritty löytämään mahdollisuuksia sekä Suomelle että Intialle. Nämä mahdollisuudet on tiivistetty tiedotteen liitteenä olevaan taulukkoon.  

– Raportissa tutkitut alat ovat Intiassa kasvussa sekä intialaisten itsensä tärkeinä pitämiä. Raportissa nähdään Intian markkinat aiempaa laajemmin sekä avauksia uusilla aloilla, joihin ei ennen ole osattu kiinnittää niin paljon huomiota, Vesa-Matti Lahti toteaa. 

Taulukko taloudellisen yhteistyön mahdollisuuksista Suomen ja Intian välillä (pdf-tiedosto)   

Lisätietoja   

Tutkimuspäällikkö, Intia-ohjelman vetäjä Vesa-Matti Lahti, Sitra
Puh. 050 387 3188, vesa-matti.lahti@sitra.fi

Dr. Shashanka Bhide, National Council of Applied Economic Research (NCAER) Puh. 91 011 2337 98613, bhide@ncaer.org,
www.ncaer.org

Julkaisun tiedot

Prospects for India-Finland Economic Cooperation
Shashanka Bhide, Dripto Mukhopadhyay, Divjot Singh
Sitra Reports 62, Sitra. Helsinki 2006   

Raportin voi tilata Sitrasta, puhelin (09) 618 991, sähköposti: julkaisut@sitra.fi. Julkaisu löytyy myös Sitran verkkosivuilta kohdasta Julkaisut »

Mistä on kyse?