archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Tee Parannus! -viestintäohjelman avausseminaarissa kannustettiin taloyhtiöitä energiaparannuksiin

Taloyhtiö 2009 -tapahtuman yhteydessä pidetyssä seminaarissa aiheena olivat energiatehokkaan korjausrakentamisen mahdollisuudet, kannustimet ja hyvät ratkaisut. Esillä olivat myös lähiö- ja ryhmäkorjaamisen haasteet. Lisäksi seminaarin lopuksi julkistettiin korjausrakentamisen ammattilaisille suunnattu kehittämiskilpailu.

Julkaistu

Tee Parannus! -viestintäohjelman avausseminaari pidettiin 23.4.2009 Taloyhtiö 2009 -tapahtuman yhteydessä. Seminaarin aiheena olivat energiatehokkaan korjausrakentamisen mahdollisuudet, kannustimet ja hyvät ratkaisut. Esillä olivat myös lähiö- ja ryhmäkorjaamisen haasteet. Lisäksi seminaarin lopuksi julkistettiin korjausrakentamisen ammattilaisille suunnattu kehittämiskilpailu.

Puhujina tilaisuudessa oli taloyhtiökentän ja korjausrakentamismaailman keskeisiä toimijoita. Juha Kostiainen esitteli Sitran vetämää teollisen korjausrakentamisen hanketta. Hanketta pidettiin tärkeänä, sillä sen avulla energiatehokkaan korjausrakentamisen korkeita kustannuksia voidaan laskea. Erittäin kiintoisan esityksen piti myös arkkitehti Kimmo Lylykangas, joka kertoi kuinka Saksassa, Ruotsissa, Sveitsissä ja Itävallassa on vanhoja rakennuksia korjattu passiivitaloiksi. Tästä pitää Suomessa ottaa oppia.

Tee parannus! -hanke on osa Sitran Energiaohjelman toimintaa. Tekes, Sitra ja ympäristöministeriö toteuttavat kiinteistö- ja rakennusalan kanssa tämän viestintäohjelman, jonka tavoitteena on edistää käyttäjälähtöistä korjausrakentamista ja energiatehokkuuden parantamista taloyhtiöissä. Taloyhtiöille, niiden hallituksille, isännöitsijöille ja asukkaille välitetään tietoa energiatehokkaista korjaustavoista sekä korjausrakentamisen uusista ratkaisuista ja palvelukonsepteista. Korjausrakentamisen ammattilaisia kannustetaan rohkeaan ja käytännönläheiseen kehitystyöhön ja sen tulosten kansantajuiseen maastouttamiseen. Korjauspalveluiden kysynnälle ja tarjonnalle rakennetaan avoimia kohtauspaikkoja.

Tee parannus! -seminaarin järjestivät yhteistyössä Tekes, Sitra, Ympäristöministeriö, Rakennusteollisuus RT, Rakennuslehti, Suomen Kiinteistöliitto ja Suomen Asuntotietokeskus.

Lisätietoja

www.teeparannus.fi
Tee Parannus! -viestintäohjelman verkkosivuille »
Lue tiedote ohjelman käynnistämisestä täältä »

Mistä on kyse?