archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Tervetuloa keskustelemaan Tulevaisuus 2030 -osallistumiskanavalle

Verkkoon on avattu osallistumiskanava, jossa pohditaan yhdessä, minkälaisia kysymyksiä on ratkaistava, jotta Suomi on vuonna 2030 hyvä paikka elää ja tehdä työtä. Osallistumaan kutsutaan kaikki suomalaiset. Osallistumiskanava on tuotettu yhteistyössä Suomen Akatemian, Sitran ja Tekesin kanssa.

Julkaistu

Verkkoon on avattu osallistumiskanava, jossa pohditaan yhdessä, minkälaisia kysymyksiä on ratkaistava, jotta Suomi on vuonna 2030 hyvä paikka elää ja tehdä työtä. Osallistumaan kutsutaan kaikki suomalaiset. Osallistumiskanava on osa Suomen hallituksen tulevaisuusselon valmistelua. Tulevaisuusselonteko on tarkoitus antaa eduskunnalle syksyllä 2013. Osallistumiskanava on tuotettu yhteistyössä tulevaisuusselontekoon osallistuvien Suomen Akatemian, Sitran ja Tekesin kanssa.

– Toivomme keskustelijoilta ennakkoluulottomia ajatuksia ja uusia näkökulmia Suomelle vuonna 2030 ja matkasta sinne pääsemiseksi, sanoo tulevaisuusselontekotyön pääsihteeri Pekka Lindroos valtioneuvoston kansliasta. Keskeisiä näkökulmia tulevaisuuden pohdinnassa ovat kestävän talouden, hyvinvoinnin ja ympäristön näkökulmat globaaleja kytkentöjä unohtamatta.

Hallituksen tulevaisuusselonteko valmistellaan avoimesti, osallistavasti ja ennakkoluulottomasti tulevaa ennakoiden sekä kansalaisia ja erilaisia sidosryhmiä kuullen. Sen lähtökohtana ovat tutkimus- ja asiantuntijatieto sekä tulevaisuutta koskevat arviot ja odotukset. Selonteon rinnalla toteutetaan myös kansainvälinen tutkimushanke kestävän kasvun mallista.

Tulevaisuus 2030 -osallistumiskanava on Fountain Parkin toteuttama, ja se on verkko-osoitteessa www.fountainpark.fi/tulevaisuusaivoriihi. Kanava on auki kaksi viikkoa.

Lisää tietoa hallituksen tulevaisuusselonteon valmistelusta www.vnk.fi/hankkeet/tulevaisuusselonteko343008/fi.jsp.

Lisätietoja:

pääsihteeri Pekka Lindroos, valtioneuvoston kanslia, p. 050 396 3313

Mistä on kyse?