archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Terveysrahasto kasvatti omistusosuuttaan tekonivelsairaalassa

Terveysrahasto Oy nosti omistusosuutensa Coxassa 26,4 prosenttiin. "Tekonivelleikkauksia tekevä sairaala Coxa Oy hyvä esimerkki Sitran terveydenhuollon ohjelman tavoitteiden toteutumisesta", sanoo ohjelman johtaja Hannu Hanhijärvi.

Julkaistu

Terveysrahasto Oy nosti omistusosuutensa Coxassa 26,4 prosenttiin. ”Tekonivelleikkauksia tekevä sairaala Coxa Oy hyvä esimerkki Sitran terveydenhuollon ohjelman tavoitteiden toteutumisesta”, sanoo ohjelman johtaja Hannu Hanhijärvi.

Tekonivelsairaala Coxa Oy on Tampereella sijaitseva vuonna 2002 perustettu tekonivelleikkauksiin erikoistunut sairaala, joka tuottaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen tekonivelleikkaukset. Coxa on Pohjoismaiden suurin ja yksi Euroopan johtavista tekonivelsairaaloista. Vuoden 2008 liikevaihto oli 27,9 milj. euroa ja yhtiö työllisti 157 henkilöä.

Korona Invest Oy:n hallinnoima Terveysrahasto Oy on sosiaali- ja terveydenhuollon alueelle erikoistunut pääomasijoitusrahasto, joka edistää kohdeyritystensä kautta parhaiden käytäntöjen leviämistä julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin yhteistyötä.

Sitran terveydenhuollon ohjelman johtaja Hannu Hanhijärvi toimii myös Terveysrahaston hallituksen puheenjohtajana ja Coxan hallintoneuvoston jäsenenä. ”Ainoa tavoite, joka tässä ei vielä ole toteutunut, on toimialalle kehitettyjen parhaiden käytäntöjen hyödyntäminen muissa tekonivelleikkauksia tekevissä sairaaloissa”, hän toteaa.

Terveydenhuollon uusi lainsäädäntö lisää potilaiden mahdollisuutta valita hoitopaikkansa. Coxan laadukas toiminta ja edullinen kustannustaso ovat jo nyt lisänneet Pirkanmaan ulkopuolisten asiakkaiden määrää. Terveyspalveluiden valtakunnallisessa työjaossa tekonivelleikkauksia tekevien sairaaloiden määrä vähenee ja valtaosa vaativista tekonivelleikkauksista keskittynee muutamaan huippuyksikköön.

Ulkopuolisissa arvioissa Coxan leikkaustoiminnan tulokset on todettu erinomaisiksi. Yhtiön toiminnan aikana leikkausjono Pirkanmaalla on lyhentynyt kahdesta vuodesta kahteen kuukauteen.

Yhtiö teki vuoden 2008 aikana yli 3 000 tekonivelleikkausta. Ammattitaitoinen henkilökunta, pitkälle viety erikoistaminen ja laadukas johtaminen on palkittu kahdesti Parhaat työpaikat -palkinnolla. Laadukas toiminta näkyy työn tuottavuudessa ja asiakkaiden kukkarossa. Tuottavuuden nousun seurauksena Coxa on voinut alentaa leikkaustensa hintoja.

”Tekonivelsairaala Coxa Oy toimii kuin unelma”, perustelee Terveysrahaston toimitusjohtaja Vesa Lehtomäki osakekauppaa. 

Lisätietoja

Korona Invest Oy
Toimitusjohtaja Vesa Lehtomäki
puh. 050 337 6969
etunimi.sukunimi(a)koronainvest.fi
www.terveysrahasto.fi

Sitra
Ohjelmajohtaja Hannu Hanhijärvi
puh. (09) 6189 9261
etunimi.sukunimi(a)www.sitra.fi

Mistä on kyse?