archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Tulevaisuuden ostaja rakentaa kumppanuutta ja vaatii kilpailukykyä

Koneteollisuuden alan kasvun edellytyksenä on uusien käytäntöjen paras mahdollinen hyödyntäminen sekä kansainvälistyminen. Sitran, Teknologiateollisuuden TRIO-ohjelman ja Logistiikkayhdistyksen seminaarissa visioitiin suomalaisen koneteollisuuden pärjäämistä globaalissa kilpailussa.

Julkaistu

Sitra, Teknologiateollisuuden TRIO-ohjelma sekä Suomen logistiikkayhdistys ry järjestivät 18.9. Alihankintamessuilla Tampereella seminaarin Tulevaisuuden ostaja rakentaa kumppanuutta ja vaatii kilpailukykyä. Seminaarissa visioitiin uusia toimintatapoja suomalaisessa alihankintaverkostossa, jotta alan pärjääminen globaalissa kilpailussa voitaisiin varmistaa myös tulevaisuudessa.

Seminaarin iltapäiväosuuden aloitti tilaus-toimitusprosessin johtamisen huippuasiantuntija professori Thomas E. Vollmann, joka on myös toiminut lukuisten globaalien yritysten neuvonantajana ja ylimmän johdon kouluttajana. Hän on julkaissut tänä vuonna yhdessä Carlos Gordonin kanssa kirjan The Power of Two, jossa kuvataan toimittajayrityksen ja päähankkijan luottamuspohjaisen kumppanuuden lukuisia etuja.
– Alalla toimittaja-asiakassuhteen kehittämisellä voidaan nähdä olevan merkittäviä etuja sekä toimittajalle että tilaajalle. Kumppanuussuhteen kehittäminen ”ässäpari”-tyyppiseksi suhteeksi, joka perustuu luottamukseen ja yhteistyöhön voi toimia erityisenä valttina alalla oleville yrityksille, Vollmann korosti.

Seminaarissa esittäytyi myös Sitran uusi Koneteollisuuden kasvuohjelma. Tänä vuonna aloittaneen ohjelman tavoitteena on edistää koneteollisuuden alan menestystä Suomessa sekä vauhdittaa alan kansainvälistymistä.

–  Kasvu ja kansainvälistyminen ovat konepajateollisuuden menestymisen edellytyksiä. Sitra voi toimia omalta osaltaan näiden tavoitteiden toteuttamisessa käyttämällä keinovalikoimastaan erityisesti tutkimusta ja pääomasijoittamista. Meneillään on sopivien yritysten löytäminen ja ohjelman käynnistäminen. Yhteydenottoja on tullut paljon ja ohjelma tuntuu herättävän kiinnostusta, ohjelmajohtaja Mauri Heikintalo Sitrasta kertoo.

Käytännön esimerkkeinä alihankinnan kehittämisestä kuultiin Pohjois-Savossa alihankintaverkostojaan osin yhteistyössä kehittävistä Normetista ja Junttanista, joista paikalla olivat toimitusjohtaja Jari Osmala (Normet) ja hankintajohtaja Juha Vierros (Junttan). Lisäksi seminaarilla keskusteltiin muun muassa hankintatoimen uusista toimintatavoista, kilpailukykyisen kustannustason maista sekä toimittajasuhteiden jatkuvuudesta.

Seminaarin tiedote »
Katso seminaarin taltiointi »

Lisätietoja

Ohjelmajohtaja, Sitra
Mauri Heikintalo
(09) 6189 9426
etunimi.sukunimi@sitra.fi

Tiedottaja, Sitra
Elina Kiiski
044 540 3367
etunimi.sukunimi@sitra.fi

Mistä on kyse?