archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Tulevaisuusselontekoon liittyvä ennakointi valmistui

Julkaistu

Hallituksen tulevaisuusselonteon valmisteluun liitettiin ensimmäistä kertaa erillinen ennakointivaihe, jonka tarkoituksena oli etsiä Suomelle uusia suuntia uudella tavalla. Ennakoinnin tulokset julkistettiin 14.2. Ennakoinnin aiheena oli Suomen kestävä kasvu ja kansalaisten hyvinvointi.

Ennakoinnissa etsittiin Suomelle uusia suuntia ja mahdollisuuksia vuonna 2030. Niitä nähtiin löytyvän muun muassa pohjoisen osaamisen, niukkuuden mahdollisuuksien, digitaalisuuden ja ketterän hallinnon aloilta. Ennakointivaihe toteutettiin valtioneuvoston kanslian, Sitran, Suomen Akatemian ja Tekesin yhteistyönä ja siihen osallistui suuri joukko riippumattomia eri alojen osaajia ja asiantuntijoita tutkimuslaitoksista, yrityksistä ja kansalaisjärjestöistä. Lisäksi tulevaisuusselonteon www.2030.fi -sivustolla ja syksyllä 2012 seitsemällä paikkakunnalla eri puolilla Suomea järjestetyissä keskustelutilaisuuksissa heräteltiin kansalaisia ideoimaan, keskustelemaan ja pohtimaan Suomen tulevaisuutta ja mahdollisuuksia. Tulevaisuusselonteko annetaan eduskunnalle syksyllä 2013.

Ennakointiraportti on luettavissa hankkeen verkkosivulta www.2030.fi. Sivuilla voi myös seurata hankkeen julkistamistilaisuuden verkkolähetystä.

Lisätietoja

VNK:n ja TEM:in tiedote 14.2.2013

Mistä on kyse?