archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Varasta tämä: Uusi esitys vie Suomen genomiosaamisen maailmalle

Sitra on tehnyt yhteistyökumppaneidensa kanssa vapaasti levitettävän PowerPoint-esityksen Suomen kilpailukyvyn vahvistamiseksi kansainvälisesti. Esityksen ydinviesti on, että Suomi voisi olla maailman paras testiympäristö genomialalla esimerkiksi lääketieteen yrityksille.

Kirjoittaja

Mirkka Helkkula

Avustava asiantuntija, Avainalueratkaisut

Julkaistu

Sitra on tehnyt yhteistyökumppaneidensa kanssa vapaasti levitettävän PowerPoint-esityksen Suomen kilpailukyvyn vahvistamiseksi kansainvälisesti. Esityksen ydinviesti on, että Suomi voisi olla maailman paras testiympäristö genomialalla esimerkiksi lääketieteen yrityksille.

Suomella on monta syytä olla ylpeä, mutta tässä yksi lisää: Sitra on julkistanut Suomen genomiosaamisen markkinointia tehostavan esitysmateriaalin, joka tekee näkyväksi Suomen kansalliset valtit maailmalla. Esitys on vapaasti ladattavissa.

49-sivuinen esitys kuvaa näyttävästi, miten revontulien maa Suomi päihittää muut maat kansainvälisenä testiympäristönä, kun verrataan, missä kaikkialla on yhtä kattava terveydenhuolto, rekisterikannat, biopankit ja niitä hyödyntävät lait, sekä kansalaisten erityinen genomiperimä. Kun nämä tekijät summataan, Suomi on ainutlaatuinen tutkimus- ja innovaatioympäristö.

Syntyi asiantuntijoiden toiveesta

Englanninkielinen esitysmateriaali tehtiin suomalaisten asiantuntijoiden toiveesta. Sen tavoitteena on tukea maailmalla vierailevien asiantuntijoiden puheenvuoroja Suomen genomiosaamisesta. Samalla esitys kuvaa kuitenkin myös Suomen kilpailukykyä yleistajuisesti kaikille kiinnostuneille.

– Haluamme lisätä ymmärrystä siitä, miksi Suomi on kiinnostava ja ainutlaatuinen tutkimuskohde ja innovaatiopaikka esimerkiksi lääketieteen yrityksille, perustelee johtava asiantuntija Tuula Tiihonen Sitrasta.

Esityksen sisältö on muotoiltu yhdessä Suomen parhaimpien biopankki- ja genomiikka-asiantuntijoiden kanssa ja sen graafisen ilmeen on suunnitellut terveydenhuollon palvelumuotoiluun erikoistunut Kaufmann Agency.

Esitys myötäilee Suomen kansallista genomistrategiaehdotusta, jonka mukaan erityisesti lääkekehityksessä ja digitaalisen terveydenhuollon tutkimuksessa on merkittäviä liiketoiminta-, kasvu- ja työllisyysmahdollisuuksia.

 – Investointeja tarvitaan edistämään genomitutkimusta ja alan kehitystä. Näemme, että tällaisten tutkimusten toteutuminen hyödyttäisi suoraan suomalaisia ja suomalaista terveydenhuoltoa, Tiihonen sanoo.

Tutustu esitysmateriaaliin

Lataa muokattava esitysmateriaali ppt-muodossa  (hiiren oikealla Save target as…)

Lataa muokattava esitysmateriaali ppt-muodossa laajakuva-versiona (hiiren oikealla Save target as…)

Tärkeää! Lue esitysmateriaalin käyttöohjeet ennen käyttöä.

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?