archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Venäjän talouskasvu on suomalaisen rakennusklusterin suuri mahdollisuus

Rakennusteollisuuden ja Sitran koordinoima rakennusalan yhteinen Venäjä-strategia julkistettiin. Strategia on jatkoa Sitran syyskuussa 2005 julkistamalle Suomen Venäjä-talousstrategialle.

Julkaistu

Rakennusalan Venäjä-strategia julkistettiin

Rakennusteollisuuden ja Sitran koordinoima rakennusalan yhteinen Venäjä-strategia julkistettiin tänään. Strategia on jatkoa Sitran syyskuussa 2005 julkistamalle Suomen Venäjä-talousstrategialle.

Suomalaisen rakennusalan volyymi Venäjällä on nyt noin 1,3 miljardia euroa, mutta se voidaan strategiaselvityksen mukaan kasvattaa viidessä vuodessa lähes nelinkertaiseksi eli ainakin tasolle 4,5 miljardia euroa. Venäjä on suomalaisille normaali, mutta voimakkaasti kasvava lähimarkkina. Pelkästään Pietarin alue on useimmille yrityksille riittävän suuri markkina liiketoiminnan käynnistämiseksi.

Suurten yritysten lisäksi Venäjän markkinoilla on runsaasti tilaa alan pk-yrityksille. Ne voivat saada vetoapua ainakin alkuvaiheessa suurilta kotimaisilta yrityksiltä. Tämä helpottaa niiden etabloitumista ja alentaa aloituksen riskiä. Yritysten olisikin strategiaryhmän mukaan ymmärrettävä, että on suurempi riski olla menemättä Venäjän markkinoille kuin toimia siellä.

Lue Rakennusteollisuus RT ry:n tiedote rakennusalan
Venäjä-strategiasta »

Lisätietoja

Rakennusalan Venäjä-strategiasta
Johtaja Markku Aaltonen, Rakennusteollisuus RT ry, 040 729 7723
Johtaja Veikko Kauppila, Kavecon Oy, 0400 209 590

Sitran Venäjä-ohjelmasta
Ohjelmajohtaja Maaret Heiskari, Sitra, etunimi.sukunimi@sitra.fi, (09) 6189 9467.

Julkaisu

Tartu tilaisuuteen – kasva Venäjällä -raporttia myy Rakennusteollisuuden Kustannus RTK Oy.

Mistä on kyse?