archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Vihreä kaupunki on tv-dokumentti ekologisesta rakentamisesta

Vihreä kaupunki on kaksiosainen televisiodokumentti ekologisen rakentamisen haasteista, nykytilasta ja mahdollisuuksista Euroopassa. Sen on tuottanut YLE yhteistyössä ARTE:n kanssa. Ohjelman tuottamista on rahoittanut Sitran Energiaohjelma.

Julkaistu

Uutinen 3.11.2010 

Vihreä kaupunki on tv-dokumentti ekologisesta rakentamisesta Vihreä kaupunki on kaksiosainen televisiodokumentti ekologisen rakentamisen haasteista, nykytilasta ja mahdollisuuksista Euroopassa. Se esittelee kiinnostavimpia ekotaloja ja niiden visionäärisiä suunnittelijoita sekä hakee tulevaisuuden rakentamiselle kestävää suuntaa.

Viime vuosina tietoisuus ilmastonmuutoksesta on lisääntynyt merkittävästi ja ihmiset haluavat ekologisempia vaihtoehtoja elämäänsä. Mutta mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Ekologinen asuminen ja rakentaminen voidaan nähdä usealla eri tavalla, tämä dokumentti esittelee joitain lähestymistapoja.

Ensimmäinen osa Täydellinen ekotalo selvittää, syntyykö paras ekotalo teknologian avulla vai luonnonmukaisen rakentamisen keinoin, ja onko ekologisen kerrostalorakentamisen tulevaisuus puussa. Dokumentin toinen osa Arkkitehtuurin voima pohtii, voisiko uudenlainen, vihreä arkkitehtuuri vielä pelastaa maapallon.

Ensimmäinen osa nähdään YLE TV1:llä maanantaina 8.11. klo 19.00 (uusinnat ti 9.11. klo 23.05 ja la 13.11. klo 12.05) ja toinen osa maanantaina 15.11. klo 19.00 (uusinnat ti 16.11. klo 22.30 ja la 20.11. klo 12.05). Jaksojen kesto on 44 minuuttia. Dokumentin on ohjannut Pasi Toiviainen, ja sen ovat tuottaneet yhteistyössä YLE ja ARTE. Ohjelma on saanut Sitran Energiaohjelman rahoitusta.

Lue lisää YLE:n uutisista »

Mistä on kyse?