Video
Arvioitu lukuaika 2 min

Millaista työ on 25 vuoden päästä?

Korson kasiluokkalaiset kuvittelivat tulevaisuuden työelämän - ja tekivät siitä uutisen.

Kirjoittaja

Julkaistu

Miltä tulevaisuuden työelämä kasiluokkalaisten silmin näytti? Katso video!

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Vantaalaisen Ruusuvuoren koulun JoPa-ryhmäläiset kävivät Heurekan Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyssä, ja päätyivät sen jälkeen pohtimaan tulevaisuuden työtä. Koululaiset tekivät aiheesta Tulevaisuuden uutiset –videon, joka esitettiin MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelman yhteydessä 9.5.2018.

Samalla studiossa käytiin Sitran Nuppu Stenrosin johdattelema keskustelu, jossa yrittäjä ja luova johtaja Henkka Hyppönen sekä Ruusuvuoren koulun kasiluokkalaiset Jere Kallio ja Venla Pitkänen puntaroivat omaa suhtautumistaan tulevaisuuteen ja työn muutokseen.

Hyppösen mukaan tulevaisuudessa korostuu kolme taitoa, joissa koneet eivät ole vahvoilla: luova ongelmanratkaisu, kriittinen ajattelu sekä sosiaalista älykkyyttä vaativat taidot. Näitä kaikkia voi toteuttaa monenlaisissa ammateissa – kuten Jeren unelma-ammatissa lastenhoitajana tai Venlan haaveessa urheilutoimittajan työssä.

Mikä tulevaisuuden uutiset?

Tulevaisuuden uutiset -sarja on osa Sitran ja Heurekan yhteiseen Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyyn liittyvää koululaisyhteistyötä. Koululaisryhmät ovat itse ideoineet, käsikirjoittaneet ja toteuttaneet kevään aikana tulevaisuuden uutisia, jotka esitetään nyt seitsemänä peräkkäisenä keskiviikkona Huomenta Suomen yhteydessä ja julkaistaan sen jälkeen Sitran verkkosivuilla. Tulevaisuuden uutisten teemat liittyvät näyttelyn teemoihin: työn lisäksi asumiseen, ruokaan, liikkumiseen, ympäristöön ja arvoihin.

Mistä on kyse?