Arvioitu lukuaika 1 min

Hallintoneuvoston katsaus 3/2016

Sitran tuore ajankohtaiskatsaus antaa läpileikkauksen Sitran työstä ja käynnissä olevista yhteistyöprojekteistamme.

Kuva: Minna Hemmilä/Sitra

Kirjoittaja

Veera Heinonen

Johtaja, Demokratia ja osallisuus, Sitra

Julkaistu

Talouden ja koko yhteiskunnan toimivuuden kannalta on iso merkitys yhteistyön toimivuudella ja tietoon perustuvilla näkemyksillä, jotka ohjaavat valintoja ja tekemistä. Sitran tuore ajankohtaiskatsaus antaa läpileikkauksen Sitran työstä ja käynnissä olevista yhteistyöprojekteistamme. Katsaus on laadittu Sitran neljä kertaa vuodessa kokoontuvan hallintoneuvoston kokoukseen. Seuraava katsaus ilmestyy joulukuussa.

Ajankohtaisina aiheina katsauksessa nousee Sitran kansallisen kiertotalouden tiekarttatyön valmistuminen.  Tiekartta aloittaa uudenlaisten ratkaisujen luomisen, joita Suomi tarjoaa ilmastonmuutoksen, luonnonvarojen hupenemisen ja kaupungistumisen haastamalle maailmalle. Kiertotalouden ensimmäiset ratkaisut perustuvat Suomen perinteisiin vahvuusalueisiin ja täten voisivat luoda tuhansia uusia työpaikkoja sekä vuosittain miljardien eurojen arvonlisän.

Sote-rahoituksen uudistuksessa Sitran näkemykset ja laajat kokeilut sekä pilotit ovat olleet laajasti esillä. Sitran luomat ja kokeilukäytössä olevat palvelupaketit laajenevat STM:n päätöksellä valtakunnalliseen käyttöön. Palvelupaketeista tulee näin koko sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen ohjaus- ja raportointiväline vuodesta 2019 alkaen.

Myös hyvinvoinnin uusille rahoitusmalleille on Suomessa suuri tilaus. Sitra on tehnyt uraauurtavaa työtä tuodessaan vaikuttavuusinvestoimisen Suomeen. Viime vuoden lopulla julkistettu Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäinen SIB (Social Impact Bond) -hanke edistää työhyvinvointia julkisella sektorilla. Toinen, tänä syksynä käynnistyvä SIB tähtää maahanmuuttajien nopeampaan työllistymiseen ja kotoutumiseen.

Lue lisää!

Aihe

Organisaatio

Eduskunnan alaisena rahastona Sitran päätöksenteko on sidottu suomalaiseen parlamentarismiin. Hallinnostamme vastaavat hallintoneuvosto, hallitus ja yliasiamies. Hallinnon ja tilien tarkastajina toimivat eduskunnan valitsemat tilintarkastajat.

Kirjoittaja

Veera Heinonen

Johtaja, Demokratia ja osallisuus, Sitra

Julkaistu

Suosittelemme

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?