Arvioitu lukuaika 1 min

Älyvaippa, digikätilö ja vauvan unta parantava alusta voittoisia Baby Box Challengessa

Nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa maailmassa myös menneiden vuosikymmenten menestystarinoiden on kuitenkin uudistuttava.

Kuva: Topias Dean

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Johtava asiantuntija, Demokratia ja osallisuus, Sitra

Julkaistu

Äitiyspakkaus on ehkä kautta aikojen tunnetuimpia suomalaisia innovaatioita. Nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa maailmassa myös menneiden vuosikymmenten menestystarinoiden on kuitenkin uudistuttava.

Siksi Sitra on ollut mukana järjestämässä globaalia Next-Gen Baby Box Quickfire Challenge -innovaatiokilpailua, jolla etsitään uusia tapoja tukea vanhemmuutta ja lasten terveyttä elämän alkutaipaleella. (Lue aiempi blogimme aiheesta täältä ja täältä.)

Kilpailuun osallistuneista yli sadasta eri puolilta maailmaa tulleesta ideasta teknologiatapahtuma Slushissa esittäytyi seitsemän finalistia, joista tuomaristo valitsi kolme parasta. Tutustu voittajiin täällä.

Ota yhteyttä
 
Harri Männistö

AIHE

Ihminen edellä - Valintakokeilut sote-palveluissa

Suunniteltu asiakkaiden valinnanvapauden laajentaminen sote-palveluissa oli merkittävästä uudistus, jonka vaikutuksista meillä ei vielä ole tietoa. Tätä tietoa saadaksemme tarvitsimme kokeiluja, jotka loivat pohjaa toimintamallien, ajattelutapojen ja toimintakulttuurin muutokselle. Projekti on päättynyt.

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Johtava asiantuntija, Demokratia ja osallisuus, Sitra

Julkaistu

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?