Arvioitu lukuaika 1 min

Antti Kivelä: Kansalaiset mullistavat terveydenhuollon

Henkireikä-lehden jutussa Antti Kivelä arvioi terveydenhuollon painopisteen siirtyvän sairauksien hoidosta niiden ennaltaehkäisyyn.

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Johtava asiantuntija, Demokratia ja osallisuus, Sitra

Julkaistu

Terveydenhuollon mullistavat tulevaisuudessa omatoimiset ja uutta terveysteknologiaa hyödyntävät kansalaiset, sanoo Sitran Uudistumiskyky-teeman johtaja Antti Kivelä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tiedotuslehti Henkireiässä.

Kivelän mukaan uusi terveysteknologia muuttaa vallankumouksellisella tavalla nykyiset käytännöt ja nostaa potilaan oman toiminnan keskiöön.

”Jo nyt suuri osa kansalaisista hakee netistä tietoa ja parannuskeinoja terveydentilaansa. Tämä suuntaus vain kasvaa ja ihmisistä tulee entistä asiantuntevampia ja perehtyneempiä omaan hoitoonsa”, Kivelä sanoo.

Hänen mukaansa merkittäviä terveydenhuoltoa muuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi uudenlaiset tavat hyödyntää geenitietoa ja tekoälyä. Näiden avulla terveydenhuollon painopistettä voidaan myös siirtää sairauksien hoidosta sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Lue koko juttu henkireikä-lehden pdf-versiosta sivuilta 22-23.

AIHE

Ihminen edellä - Valintakokeilut sote-palveluissa

Suunniteltu asiakkaiden valinnanvapauden laajentaminen sote-palveluissa oli merkittävästä uudistus, jonka vaikutuksista meillä ei vielä ole tietoa. Tätä tietoa saadaksemme tarvitsimme kokeiluja, jotka loivat pohjaa toimintamallien, ajattelutapojen ja toimintakulttuurin muutokselle. Projekti on päättynyt.

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Johtava asiantuntija, Demokratia ja osallisuus, Sitra

Julkaistu

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?