Arvioitu lukuaika 1 min

HS: Koska kulttuuri uudistuu, myös sen rahoituksen pitää pystyä uudistumaan

Työryhmän ehdotus taide- ja kulttuurilaitosten rahoituksen uudistamisesta arvioidaan HS:n pääkirjoituksessa monin tavoin hyväksi.

Julkaistu

Viime viikolla opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä sai valmiiksi ehdotuksen taide- ja kulttuurilaitosten rahoituksen uudistamisesta. Esitetyssä mallissa valtionosuuskelpoisuus muuttuisi määräaikaiseksi ja osa rahoista annettaisiin toiminta- ja kehittämisavustuksina tai kertaluonteisina erityisavustuksina.

”Ehdotus esittävän taiteen ja museoiden uudesta rahoitusmallista on monin tavoin hyvä. Se poistaisi yksittäisten taiteenalojen etusijan. Rahoituksen säännöt ja periaatteet olisivat kaikille samat”, todetaan Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa.

Seuraavaksi ehdotus lähtee laajalle lausuntokierrokselle. Sitra on ollut mukana fasilitoimassa keskustelua kulttuurin rahoituksen uudistamisesta.

 

Lue lisää HS:n pääkirjoituksesta: https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005534763.html?share=c97e75a17ce58033e2ef470efc6eaf90 

Lue lisää Sitran KulttuuriVOS-hankkeesta: https://www.sitra.fi/hankkeet/kulttuurivos-uudistus/

Hanke

KulttuuriVOS-uudistus

Sitra fasilitoi keskustelua kulttuurin valtionosuusjärjestelmän (VOS) uudistuksesta vuosina 2016-2017. Uudistus koski ministeriön myöntämää rahoitusta museoiden, teattereiden ja orkestereiden toimintaan.

Julkaistu

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?